Modificarile la Codul Muncii te pun in dificultate? Avem noi solutia simpla, rapida si securizata

Context: Ordonanta 53/2017: “Angajatorul este obligat să păstreze la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă pentru salariații care prestează activitate în acel loc"

Recenta modificare a Codului Muncii prin Ordonanța 53/2017 a pus multe companii din Romania în dificultate, în special pe cele cu mai multi angajați şi mai multe puncte de lucru.

Ordonanța îi obligă pe angajatori să păstreze o copie a contractului de munca al fiecărui angajat, în sediul în care lucreaza angajatul, pentru a o putea prezenta inspectorilor de munca în cazul unui control.

Pentru respectarea acestor cerințe fără a recurge la multiplicarea contractelor și transmiterea lor către punctele de lucru, îți trebuie doar două lucruri, iar pe unul dintre ele îl folosesti deja de cativa ani.

Mai exact, ai nevoie doar de un certificat digital și o aplicație desktop: diskSAFE, cu ajutorul căreia creezi o partiție virtuală pe calculator sau pe server, unde poți păstra contractele în forma criptată.

Cum vei proceda cu contractele de muncă tipărite

   1. Scanezi contractul de muncă al angajatului, obținând un document PDF.
   2. Semnezi electronic PDF-ul rezultat – utilizând certificatul digital – asigurând astfel valoarea legală și nonrepudierea lui.
   3. Adaugi PDF-ul în partiția virtuală creată cu diskSAFE şi este criptat automat. Astfel, protejezi confidențialitatea şi integritatea şi asiguri disponibilitatea lui în cazul unui control.

  Implicații:

  • Realizarea de copii după aceste contracte
  • Transmiterea lor catre fiecare punct de lucru
  • Update-ul permanent al acestora în funcție de fluxul de personal
  • Condiții neadecvate de păstrare în siguranță

  Soluția:
  diskSAFE

  • Contractele de muncă pot fi semnate electronic cu ajutorul certificatului digital
  • Contractele de muncă se adaugă în diskSAFE – detalii despre diskSAFE se găsesc mai jos
  • Modificarea, completarea şi update-ul contractelor se face în cateva minute, pentru toate punctele de lucru
  • Contractele de muncă sunt păstrate în condiții de siguranță si pot fi prezentate electronic organelor de control
  • Contractele de muncă pot fi arhivate electronic ceea ce poate conduce către un dosar electronic al angajatului

  Despre diskSAFE
  Disksafe este o aplicaţie pentru criptarea automată a documentelor stocate pe staţia de lucru. diskSAFE creează o partiţie virtuală pe calculator, iar toate informaţiile pe care le salvezi pe această partiţie sunt criptate automat cu certificatul tău digital.