Transmitere declaraţii

CUM SA DEPUI ON-LINE DECLARATIILE FISCALE

Prima etapa: Descarcarea declaratiilor fiscale de pe site-ul ANAF, completarea si semnarea lor electronica

Pasul 1:
Descarca declaratiile pe care doresti sa le transmiti prin Internet accesând pe site calea: Declaratii electronice -> Descarcare declaratii -> Alegi acele formulare fiscale de care ai nevoie (sunt ordonate numeric).
Pasul 2:
Utilizând aplicatia Acrobat Reader, completeaza, valideaza si semneaza electronic cu certificatul digital achizitionat de la certSIGN declaratiile în cauza.
A doua etapa: Transmiterea declaratiilor on-line

Dupa ce ai completat, validat si semnat electronic declaratiile pe care vrei sa le depui, trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:

Pasul 1:
Acceseaza pagina “Declaratii electronice/Transmitere declaratii”. Aici, fiecare declaratie semnata electronic trebuie transmisa catre ANAF. In acest sens, foloseste butonul “Browse”, selecteaza documentul dorit si apoi apasa butonul “Transmite declaratia”.
Pasul 2:
Pentru fiecare declaratie în parte, vei primi un mesaj ce confirma succesul operatiunii. Acesta contine:

• Numarul si tipul documentului transmis,
• Data depunerii,
• Recipisa cu semnatura electronica a ANAF care atesta depunerea declaratiei fiscale respective. Daca doresti sa afli în ce stadiu sunt una sau mai multe dintre declaratiile deja transmise, trebuie sa te autentifici pe portalul ANAF, utilizând butonul “Login” cu forma de cheie din pagina principala si sa încarci certificatul digital calificat pe care îl ai cu ajutorul optiunii “Prezentare certificat”.
Pentru asistenta privind semnarea electronica a documentelor sau utilizarea certificatului digital poti contacta aici departamentul de suport tehnic.