Internet banking

Soluţiile de Internet banking nu au fost pe deplin standardizate, dar cerinţele privind protejarea lor sunt clare:
  • identificare unică şi sigură a site-ului băncii;
  • identificarea unică şi sigură a clientului;
  • împiedicarea accesului fraudulos şi trasabilitatea tranzacţiilor;
  • păstrarea secretului privind operaţiunile efectuate şi informaţiile financiare ale clientului;
  • protejarea datelor de autentificare ale clientului şi a informaţiilor cu caracter personal.
certSIGN® îţi oferă soluţia optimă pentru construirea unui serviciu sigur de online banking:
  • Tehnologie – identificare unică prin certificate digitale stocate pe dispozitive de tip smart card, cu validare online şi marcare temporală pentru înregistrarea oficială a tranzacţiilor
  • Simplitate – certificatele digitale pentru serviciile de internet banking pot fi folosite si pentru o serie de alte operaţiuni online, precum semnarea electronică a documentelor
  • Educare – protejarea conexiunii online cu banca se realizează prin mecanisme simple şi eficiente, uşor de înţeles de fiecare utilizator.
certSIGN® îţi propune două variante pentru folosirea certificatelor digitale în securizarea soluţiei de internet banking:
Utilizarea certificatelor digitale în ierarhie publică .
În acest regim, certificatele digitale sunt gestionate de către certSIGN®.

Clienţii tăi vor avea acces la o serie de alte servicii online bazate pe identificarea unică prin certificate emise de Furnizori de Servicii de Certificare. De asemenea, vor putea crea semnături electronice valabile în comunicarea cu terţi.

Implementarea unei Autorităţi de Certificare organizaţionale .
Autoritatea de Certificare Organizaţională este gestionată de către bancă.

Alături de generarea propriilor certificate digitale, Autoritatea de Certificare Organizaţională îţi oferă posibilitatea de a securiza sistemul informatic al organizaţiei sau de a crea pachete de soluţii cu valoare adăugată online, care să conducă la fidelizarea clienţilor corporate.

Toate aceste servicii vor fi gestionate intern, banca având controlul total al infrastructurii de securitate ce le protejează.

Dacă ai nevoie de o astfel de soluţie, dar nu doreşti să încarci departamentul IT cu administrarea ei certSIGN® îţi oferă serviciul de administrare a Autorităţii tale de Certificare.