5 motive pentru care datele tale sunt 100% sigure cu certSIGN

Internetul ne permite să comunicăm mai simplu şi mai eficient decât oricând, să efectuăm tranzacţii bancare fără a ne deplasa până la bancă, să facem cumpărături online, să lucrăm de acasă şi ne oferă acces rapid la cantităţi vaste de informaţie, din orice domeniu.

Utilizarea lui ascunde, însă, o multitudine de riscuri.Istoria recentă ne-a arătat că Internetul este un mediu extrem de nesigur şi că, fără un nivel de protecţie corespunzător, oricine poate deveni victima unui atac informatic.

Date 100% sigure, cu certSIGN

1. Semnătura electronică asigură autenticitatea datelor pe care le transmiţi
Pentru a fi eficient, un atac informatic nu trebuie să fie extrem de sofisticat. El poate lua chiar forma unui e-mail venit de la cineva din companie, aşa cum s-a întâmplat recent în cazul companiei din Bistriţa, care a transferat 40 milioane de euro unui hacker.

Un astfel de atac mizează pe faptul că, atunci când un e-mail nu este semnat electronic, nu poţi verifica nici autenticitatea lui, nici identitatea persoanei care l-a trimis.

Semnatura electronică elimină acest neajuns. Semnarea electronică a e-mail-urilor dovedeşte destinatarilor că tu eşti cel care le-a trimis şi că ele nu au fost alterate în tranzit.

2. Certificatul digital asigură confidențialitatea datelor
Cu certificatul digital poți proteja confidențialitatea corespondenței electronice și a documentelor sensibile pe care le transmiți prin e-mail, din câteva click-uri. O dată criptate, informațiile pot fi citite doar de către destinatarul lor intenționat.

3. Furnizor acreditat de servicii de certificare
certSIGN este singurul furnizor de servicii de certificare din Romania care furnizează servicii de semnatură electronică, arhivare electronică cu valoare legală şi de marcare temporală.

Fiecare dintre aceste servicii respectă cu stricteţe cerinţele legii şi poate fi adaptat la nevoile specifice ale oricărei companii.

Astfel, vă oferim toate elementele necesare migrării de la un mod de lucru bazat pe documentele tiparite la unul paperless.

4. Certificate digitale recunoscute la nivelul UE
Cu certificatele digitale calificate pe care le emitem poţi da valoare legală - recunoscută în toate statele membre UE – oricărui tip de document electronic:contracte, acte adiţionale, documente bancare, decizii AGA etc.

Semnate electronic, documentele au efecte juridice echivalente cu cele ale semnăturii olografe.

5. Suntem singura companie din România certificată Webtrust
Auditul WebTrust for CA stabilește nivelul de încredere al serviciilor unui furnizor de servicii de certificare, precum şi al modului în care operează.

Pentru obținerea certificării, furnizorul trebuie să demonstreze că îndeplinește un set de cerințe de securitate și că respectă reglementările legale şi procedurale care decurg din Politica sa de certificare şi Codul său de Practici şi Proceduri.

Obținerea certificării Web Trust for CA echivalează cu includerea certificatului de root al furnizorului de servicii de certificare în sistemele de operare și programele dezvoltate de Microsoft și este un pas important în recunoașterea certificatelor digitale pe care acesta le emite în principalele browsere și sisteme de operare. La nivel mondial, doar un număr redus de autorități de certificare au trecut acest audit.