Samsung si certSIGN - parteneriat pentru securizarea dispozitivelor mobile

Samsung, cel mai mare producător de dispozitive mobile din lume, a încheiat un parteneriat de colaborare cu certSIGN pentru dezvoltarea și includerea soluțiilor de securitate ale certSIGN pe terminalele Samsung, cu scopul de a oferi un plus de securitate utilizatorilor acestor dispozitive.

Parteneriatul are loc în contextul creșterii accelerate a utilizării dispozitivelor mobile de către angajații companiilor publice și private. Utilizarea acestor dispozitive în cadrul organizației contribuie la creșterea productivității angajaților, dar pot exista și riscuri de securitate. Acestea vor fi mitigate prin soluțiile dezvoltate în parteneriat de certSIGN și Samsung.

Prin acest parteneriat, Samsung și certSIGN își propun să ofere utilizatorilor de dispozitive mobile soluții sigure prin care să poată accesa de oriunde rețeaua și resursele IT ale companiei pentru care lucrează, fără a pune în pericol nici datele și securitatea companiei, nici pe cele personale.

Pentru a asigura protecția utilizatorilor de dispozitive mobile Samsung, terminalele vor conține soluții de device management, semnătură electronică pe mobil și securizare a apelurilor dezvoltate de certSIGN.

Cu Samsung și soluțiile certSIGN, utilizatorii terminalelor mobile Samsung vor putea lucra cu documente de serviciu într-un mediu sigur, le vor putea semna electronic, cu valoare legală, și vor putea iniția apeluri criptate end-to-end în timp real cu partenerii de afaceri sau cu propriii colegi de serviciu.