INSTITUȚII DE STAT

Soluțiile de digitalizare și securitate a informațiilor sunt adaptate cerințelor exigente ale instituţiilor de stat. 

Sprijinim digitalizarea încă din 2006, oferind servicii de semnătură electronică și arhivare electronică. Știm și că majoritatea informațiilor din instituții sunt pe hârtie. Arhivarea fizică a documentelor le ajută pe acestea să salveze spațiu și le degrevează de activități de organizare a arhivei.

Securitatea datelor este asigurată global, la nivelul instituţiei, precum și la nivelul fiecărui utilizator, indiferent dacă lucrează pe calculatoare sau pe dispozitive mobile.

Am pregătit soluții dedicate, pentru instituții cu cerințe specifice:
 

ADMINISTRAȚIE CENTRALĂ ȘI LOCALĂ

Interacțiunea electronică și servicii digitale pentru cetățenii și mediul de afaceri sunt domenii de interes pentru instituțiile publice centrale și locale. Digitalizarea presupune, în primul rând, oferirea de alternative prezenței la ghișeu, primirea și emiterea de documente în formă electronică. Aceste documente trebuie acceptate de alte instituții și trebuie să aibă valoare legală. 

certSIGN oferă soluții de semnătură electronică, sigiliu electronic și marcare temporală pentru generarea documentelor electronice și soluții de arhivare pentru păstrarea documentelor pe termen lung.

Pentru asigurarea protecției împotriva amenințărilor cibernetice sunt disponibile Serviciile CSIRT.

TRANSPORTURI

Din 2007 oferim soluții pentru transportul inteligent. Avem infrastructura completă pentru înregistrarea cererilor, emiterea și gestionarea de carduri pentru tahograful digital. Am dezvoltat Infrastructurilor de Chei Publice și oferim servicii de certificare pentru personalizarea cardurilor de tahograf.

APĂRARE ȘI SECURITATE NAȚIONALĂ

Soluțiile pentru securitatea datelor produse de certSIGN sunt certificate pentru protecția informațiilor clasificate în România și la nivelul NATO. Încă de la crearea companiei am fost implicați în proiecte din zona apărării și securității naționale. Participăm la testele de interoperabilitate NATO – CWIX (Coalition Warrior Interoperability Exercise).

Serviciile CSIRT asigură protecția împotriva adversarilor și amenințărilor cibernetice pentru sistemele centralizate ale organizației și în teatrele de operațiuni.