SECURITATE DESKTOP & MOBILE

Soluţiile certSIGN pentru securitatea terminalelor folosite de utilizatori, stații de lucru și dispozitive mobile:

· Protecția informațiilor pe stațiile de lucru și semnarea electronică: shellSAFE

· Protecția convorbirilor telefonice și a mesajelor: Trust4Mobile

· Soluții de gestiune a dispozitivelor: UEM (Unified EndPoint Management)

shellSAFE

shellSAFE este o suită completă de aplicaţii pentru crearea de semnătură electronică şi protejarea informațiilor pe statiile desktop (criptare fişiere şi volume de date, ştergere securizată a datelor și crearea de discuri virtuale criptate). 

Componentele shellSAFE sunt:

· clickSIGN® (furnizat împreună cu certificatul digital), aplicaţie pentru semnare electronică şi criptare fișiere, adăugarea mărcilor temporale, verificarea semnăturilor electronice şi a integrităţii documentelor primite;

· diskSAFE, aplicaţie pentru criptarea automată a documentelor stocate pe staţia de lucru, cu certificatul digital propriu; 

· sendSAFE®, aplicaţie pentru semnare electronică mailuri şi criptare mailuri pentru unul sau mai mulţi destinatari simultan;

· shredSAFE®, aplicaţie pentru ştergere securizată a informaţiilor. 

shellSAFE este acreditată pentru protecţia informaţiilor clasificate la nivel NATO şi naţional, fiind inclusă în Catalogul NATO (NIAPC - NATO Information Assurance Product Catalogue) şi în Catalogul naţional cu pachete, produse şi profile de protecţie INFOSEC publicat de Agenția Națională de Securitate (ORNISS).

shellSAFE Verify

shellSAFE Verify e un utilitar gratuit cu care se poate verifica semnătura electronică şi care permite vizualizarea documentelor semnate electronic. Este folosit în cazul în care nu doreşti o semnare electronică a informaţiilor însă primeşti asemenea date semnate electronic. Aplicaţia poate verifica orice tip de semnătură electronică, indiferent de soluţia folosită pentru crearea acesteia.

Nu poţi accesa documente semnate electronic folosind shellSAFE Verify dacă:

· documentul este criptat, întrucât pentru a decripta fişiere ai nevoie de un certificat digital şi soluţii software care să îl folosească;

· documentul a fost alterat - în acest caz vei fi atenţionat că documentul a fost compromis.

Trust4Mobile

Trust4Mobile este o aplicaţie destinată dispozitivelor mobile ce asigură securizarea convorbirilor de voce și a mesajelor text prin intermediul criptării, fiind acreditată pentru protecţia informaţiilor clasificate la nivel naţional cu nivel de secretizare „SECRET DE SERVICIU” şi inclusă în „Catalogul naţional de produse şi profile de protecţie INFOSEC” publicat de Agenția Națională de Securitate (ORNISS).

Soluția completă Trust4Mobile, având componentele Trust4Mobile voice si Trust4Mobile text, include întreaga gamă de echipamente și software necesară pentru realizarea propriei rețele de comunicații mobile criptate: 

· emiterea certificatelor digitale și gestionarea acestora

· infrastructura de comunicații

· server dedicat pentru generarea și managementul cheilor de criptare

· server dedicat pentru managementul utilizatorilor

· aplicația de criptare

Soluția Trust4Mobile permite:

· utilizarea facilă prin intermediul unei interfeţe intuitive, permitând utilizatorilor să iniţieze apeluri, să transmită mesaje şi fişiere criptate, precum şi să iniţieze sau să participe în conferinţe ad-hoc;

· protejarea datelor şi a informațiilor schimbate între doi utilizatori ce comunică prin intermediul unei reţele mobile sau infrastructuri WiFi, informaţii având nivelul de confidentialitate de nivel SECRET DE SERVICIU; 

· păstrarea în mod criptat a mesajelor, permanent, respectiv ștergere imediată a mesajelor după ce au fost citite sau după un interval de timp stabilit de către utilizator;

· utilizarea unor certificate digitale certificate pentru criptarea convorbirilor/ conversațiilor, certificate emise de catre certSIGN. Certificatul digital și cheile criptografice corespunzătoare sunt stocate si protejate pe smartcard sau pe smartphone.

· implementare on-premise sau in-cloud;

· utilizarea unor mecanisme criptografice militare, certificate pentru protecţia informațiilor clasificate.

UEM

Mobilitatea în România devine din ce în ce mai mult un trend de transformare digitală a companiilor și a mediului de afaceri. Acest fenomen se realizează prin schimbarea modului în care angajații lucrează și a felului în care aceștia interacționează în vederea îndeplinirii activităților de zi cu zi. Mobilitatea devine sub această formă una dintre principalele priorități de creștere a eficienţei și a performanţei la nivelul firmelor și totodată impune definirea de noi standarde de securitate în ceea privește protecția informațiilor.

Compania certSIGN a dezvoltat în ultimii 5 ani o serie de parteneriate cu producători de top de soluții de tip Unified Endpoint Management, soluții ce permit administrarea centralizată a flotei de dispozitive mobile cu sisteme de operare diferite, Android, iOS, Windows și MacOS. 

Soluțiile de tip UEM din protofoliul certSIGN permit implementarea de standarde de securitate ce vizează protejarea datelor pornind de la:

· identitatea utilizatorilor care accesează și prelucrează datele companiei 

· integritatea dispozitivelor mobile folosite de către utilizatori și verificarea nivelului de conformitate 

· autorizarea aplicațiilor prin intermediul cărora datele sunt exploatate 

· verificarea nivelul de securitate al infrastructurilor de rețea WiFi sau date mobile prin care aceste dispozitive mobile accesează resursele companiei 

· asigurarea unor mecanisme automatizate de detective și remediere a unor potențiale atacuri la nivel de sistem de operare mobil, la nivel de aplicație sau conectivitate. 

Experiența echipei de servicii profesionale certSIGN poate asigura implementarea celor mai variate cerințe de business dar și de securitare, acoperind tot ciclu de viață al unui dispozitiv mobil din momentul scoaterii din cutie, configurării pe bază de IMEI și înrolării automate în platforme de administrare UEM, instalării și configurării de aplicații de business precum și izolarea acestora față de mediul personal. 

Expertiza certSIGN asigură furnizarea de servicii de support de nivel 1, 2 și 3 pentru toate soluțiile comercializate, completând astfel paleta de servicii profesionale puse la dispoziția companiilor din România. 

LASĂ-NE UN MESAJ!.

Dacă vrei să afli mai multe despre soluțiile pentru securitate desktop & mobile oferite de certSIGN, lasă-ne un mesaj iar specialiştii noştri te vor contacta în cel mai scurt timp!

Va rugam sa bifati verificarea!

Trimite