certSIGN participates at the “Cybersecurity in Romania” international conference

certSIGN participates at the third edition of the "Cybersecurity in Romania" confernce, held in Sibiu, Romania between 23 and 26 September

In perioada 23-26 septembrie certSIGN participă la conferința internațională "Cybersecurity in Romania" ediția a 3-a, Sibiu, adresată tuturor persoanelor interesate de securitatea cibernetica fie ca sunt specialisti fie persoane ce doresc sa isi imbogateasca cunostintele pe un domeniu ce a devenit critic atat pentru mediul de afaceri cat si pentru viata privata.

certSIGN, prin specialiștii UTI-CERT, va prezenta cele mai noi metode de aparare in fata amenintarilor cibernetice dar va supune atentiei si cele mai recente rezultate obtinute in cadrul a doua proiecte majore de cercetare: Dezvoltarea de tehnologii pentru securizarea datelor in cloud (DTSDC) si Tehnologii de procesare si garantare a continutului electronic (TAPE).

Tehnologiile de procesare si garantare a continutului electronic stau la baza unor produse sau servicii ce vor permite acoperirea unor necesitati aflate la convergenta pietelor de tip eDiscovery combinate cu arhivare electronica pe termen lung si garantare de continut. Piata eDiscovery se refera intr-un sens mai larg la gasirea, prelucrarea si prezentarea unor informatii stocate sau schimbate in format electronic, in scopul unui management mai bun al informatiei, al pastrarii unor valori trecute sau a folosirii informatiilor in litigii de orice natura. Pe de alta parte, piata arhivarii electronice a informatiilor se refera la produse si servicii ce furnizeaza o stocare pe termen lung, conform unor reguli arhivistice, a continutului electronic, specific unei organizatii. De asemenea, aceste solutii furnizeaza posibilitati de cautare si gasire rapida a informatiilor, permit organizatiilor sa impuna reguli si politici de arhivare a informatiilor, furnizand in acest fel platforma de baza pentru servicii de tipul e-Discovery sau prevenirea pierderilor de date.

Dezvoltarea de tehnologii pentru securizarea datelor in cloud a devenit un obiectiv major pentru certSIGN avand in vedere explozia utilizarii acestui tip de serviciu. De asemenea certSIGN doreste sa devina unul dintre pionierii informarii utilizatorilor de cloud asupra pericolelor la care se expun, atunci cand utilizeaza astfel de servicii nesecurizate.

De asemenea certSIGN va prezenta si cele mai noi tehnologii de securizare a sistemelor informatice, prin intermediul specialistilor UTI-CERT, primul CERT privat din Romania.

Tot in cadrul conferintei, specialiștii certSIGN vor răspunde la diverse întrebări ale participanților si vor oferii consultanta tehnica participanților la eveniment pentru probleme concrete întâlnite in activitatea lor.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

We'll call you!

Thank you for getting in touch with us!


    * campuri obligatorii