certSIGN participă la conferința internaționala „Cybersecurity in Romania”

În perioada 23-26 septembrie certSIGN participă la conferința internațională „Cybersecurity in Romania” ediția a 3-a, Sibiu, adresată tuturor persoanelor interesate de securitatea cibernetică, fie că sunt specialiști sau persoane care doresc să își îmbogățească cunoștintele într-un domeniu ce a devenit critic atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru viața privată.

certSIGN, prin specialiștii UTI-CERT, va prezenta cele mai noi metode de apărare în fața amenințărilor cibernetice, dar va supune atenției și cele mai recente rezultate obținute în cadrul a două proiecte majore de cercetare: Dezvoltarea de tehnologii pentru securizarea datelor in cloud (DTSDC) și Tehnologii de procesare si garantare a continutului electronic (TAPE).

Tehnologiile de procesare și garantare a conținutului electronic stau la baza unor produse sau servicii ce vor permite acoperirea unor necesități aflate la convergența piețelor de tip eDiscovery combinate cu arhivare electronică pe termen lung și garantare de conținut. Piața eDiscovery se referă intr-un sens mai larg la găsirea, prelucrarea și prezentarea unor informații stocate sau schimbate în format electronic, în scopul unui management mai bun al informației, al păstrării unor valori trecute sau a folosirii informațiilor în litigii de orice natură. Pe de altă parte, piața arhivării electronice a informațiilor se referă la produse și servicii ce furnizează o stocare pe termen lung, conform unor reguli arhivistice, a conținutului electronic, specific unei organizații. De asemenea, aceste solutii furnizeaza posibilitati de cautare si gasire rapida a informatiilor, permit organizatiilor sa impuna reguli si politici de arhivare a informatiilor, furnizand in acest fel platforma de baza pentru servicii de tipul e-Discovery sau prevenirea pierderilor de date.

Dezvoltarea de tehnologii pentru securizarea datelor in cloud a devenit un obiectiv major pentru certSIGN avand in vedere explozia utilizarii acestui tip de serviciu. De asemenea certSIGN doreste sa devina unul dintre pionierii informarii utilizatorilor de cloud asupra pericolelor la care se expun, atunci cand utilizeaza astfel de servicii nesecurizate.

De asemenea certSIGN va prezenta si cele mai noi tehnologii de securizare a sistemelor informatice, prin intermediul specialistilor UTI-CERT, primul CERT privat din Romania.

Tot in cadrul conferintei, specialiștii certSIGN vor răspunde la diverse întrebări ale participanților si vor oferii consultanta tehnica participanților la eveniment pentru probleme concrete întâlnite in activitatea lor.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii