Patente

Soluțiile rezultate în urma activității de cercetare sunt patentate la nivel internațional și sunt utilizate cu succes în proiecte cu aplicare largă.

Soluţia FHE
(fully homomorphic
encryption)

certSIGN a obținut un patent de invenție pentru o metodă de criptare homomorfică a datelor care permite procesarea acestora fără a le decripta. Patentul a fost acordat de Biroul de Patente și Mărci al Statelor Unite ale Americii și are numărul US10454668 din 22.10.2019.

Dacă în cazul soluțiilor clasice de criptare, datele care trebuie prelucrate sunt mai întâi decriptate, apoi analizate și procesate și, în final, criptate din nou, un proces care poate da naștere unor breșe de securitate, în cazul criptării homomorfice datele rămân criptate pe toată durata prelucrării.

De ce soluţia noastră de criptare homomorfică?

În ultimii ani, stocarea datelor criptate în cloud a devenit un standard de business adoptat pe scară largă de companii și reprezintă o soluție sigură de stocare. Breșele de securitate apar însă când este necesară accesarea datelor pentru o simplă căutare sau pentru o analiză mai amplă. În mod normal, în astfel de situații datele sunt decriptate pentru a se realiza căutarea sau analiza solicitată, creându-se astfel oportunitatea unui furt de informații.

În cazul criptării homomorfice, datele rămân criptate și sunt protejate în orice moment, iar elementul care permite ca acestea să rămână confidențiale și sigure chiar dacă o terță persoană le folosește este un sistem matematic de analiză și procesare a datelor criptate.

Pe baza patentului obţinut, am dezvoltat certFHE.

Diferenţiatori

Soluția noastră utilizează metode noi și mai sigure de criptare, bazate pe algoritmi criptografici, care nu necesită o investiție suplimentară în infrastructură IT și care reduc timpul de procesare a datelor.

Utilizatori

Criptarea homomorfică poate fi utilizată cu succes de organizații, în special în domenii în care confidențialitatea datelor personale ale clienților este esențială: financiar -bancar, sănătate, asigurări etc.

Pe scurt

Procesul de obținere a patentului a durat 4 ani, implicând o echipă de specialiști în criptografie, PKI și securitate cibernetică și fiind rezultatul efortului continuu de investiții și implicare în activități de cercetare în domeniul criptografiei.

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!