Proiecte de cercetare
Descoperă proiectele noastre de R&D la nivel național și internațional, centrate pe dezvoltarea de noi produse, soluții și tehnologii.
Scopul proiectului CISRES. Sistem interoperabil bazat pe componente certificate pentru servicii de creare a semnăturilor electronice la distanță este crearea unui serviciu nou de semnătură electronică la distanță, care să se integreze folosind standarde deschise cu aplicații care doresc crearea de semnături electronice. certSIGN oferă emiterea de certificate și semnătură la distanță și, prin realizarea proiectului, va asigura implementarea acestor funcționalități în aplicații terțe. Existenţa unui astfel de serviciu precum cel pe care îl propunem va permite o accelerare în procesul de digitalizare deoarece platformele existente menționate mai sus, vor putea integra și crea fluxuri de semnare digitală cu valoare legală.
Obiectivul general al proiectului IDBC. Servicii de atestare a identității în medii descentralizate bazate pe tehnologii de tip blockchain – derulat de certSIGN în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu Universitatea din București – constă în inovarea bazată pe cercetare-dezvoltare în vederea creării unui mediu descentralizat de gestionare a indentităţii asigurat de o rețea distribuită de tip blockchain. Obiectivul investiției inițiale pentru inovare privind o nouă activitate economică este legat de diversificarea activității întreprinderii. Proiectul tehnologic inovativ are ca scop realizarea unei inovări de produs reprezentată prin implementarea unui serviciu nou de atestare a identității în medii descentralizate bazate pe tehnologii de tip blockchain.
În anul 2016, Intel a introdus un nou set de instrucțiuni denumit Intel SGX. Principalul motor al acestui nou produs era cloud computing, iar arhitectura dezvoltată de către Intel permite utilizatorilor să execute orice program într-un mod protejat, denumit enclavă. Atunci când această funcționalitate este activată, programul aflat în execuție este protejat prin intermediul hardware-ului de către o serie mare de atacuri, printre care amintim atacuri provenite din partea sistemului de operare sau a altor aplicaţii ce rulează pe aceeași stație. ARM a dezvoltat o tehnologie asemănătoare denumită ARM Trust Zone, iar soluția propusă de AMD se numește AMD Platform Security Processor.
Pornind de la aceste metode de creare a unui mediu sigur de execuție a aplicațiilor, am început implementarea proiectului SABOTORE, proiect prin care ne-am propus protejarea datelor în momentul execuției. Concret, atunci când utilizatorul operează pe un calculator infectat, orice tastă apăsată va putea fi observată de către atacator înainte de a ajunge în modul protejat. Similar, datele stocate pe dispozitive dedicate sau datele provenite din rețea vor trece mai întâi prin sistemul de operare compromis și apoi ele vor fi prelucrate în modul protejat. Din cauza acestei probleme, nu există nici o garanție cu privire la corectitudinea datelor și faptul că acestea nu au fost alterate de către un atacator.
În proiectul SABOTORE am construit un dispozitiv hardware dedicat care să oferă un canal de comunicare sigur între un dispozitiv de tip USB și mediul protejat TEE.
Proiectul MASSA (Mecanisme Avansate de Securitate pentru Sisteme Autonome) propune dezvoltarea de sisteme noi de securitate care vor permite sistemelor autonome inteligente să intercomunice într-un mod sigur, păstrând autenticitatea, integritatea şi confidenţialitatea informaţiilor schimbate.
Obiectivele proiectului constau în dezvoltarea unui sistem PKI adresat sistemelor de transport inteligente (C-ITS) în scopul autorizării accesului vehiculelor la diverse servicii de infrastructură şi securizare a comunicaţiilor, realizarea de componente tehnice pentru extinderea sistemului PKI propus pentru a fi compatibil cu alte categorii de sisteme autonome, respectiv folosirea științei datelor pentru planificarea transportului şi optimizare de trafic.
Un alt domeniu abordat în acest proiect este cel al dronelor autonome. Deşi astăzi nu ne mai surprinde auzul unui bâzâit la înălţime, fiecare dintre noi având posibilitatea de a utiliza o dronă, foarte puţini îşi pun problema securizării acestor dispozitive şi mai ales a comunicaţiei dintre ele şi alte dispozitive. În proiectul de cercetare MASSA, ne-am propus să tratăm şi această problemă, făcând o paralelă între sistemele de transport inteligente şi aceste dispozitive IoT.
Scopul proiectului LTPS. Serviciu electronic pentru păstrarea și garantarea pe termen lung a semnăturilor electronice, derulat de certSIGN, în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu Unitatea Militară 02648 Academia Tehnică Militară, constă în realizarea unei inovări de produs reprezentată prin implementarea serviciului electronic pentru păstrarea și garantarea pe termen lung a semnăturilor electronice.
certSIGN își va extinde astfel gama de produse digitale pe care le furnizează, adaugând la serviciile de semnătură electronică calificată și semnătură electronică la distanță, identitate digitală, arhivare electronică și LTPS (mecanism prin care, pe termen lung, se poate deschide și valida orice document semnat electronic).
ECHO (the European network of Cybersecurity centres and competence Hub for innovation and Operations) este un proiect de cercetare european ale cărui obiective sunt dezvoltarea unor soluții inovatoare pentru securitatea Pieței Unice Digitale Europene, pregătirea specialiștilor de securitate cibernetică, dezvoltarea unei scheme de certificare și a unui model de guvernare.
Consorțiul lucrează la dezvoltarea ECHO Multi-Sector Assessment Framework, the ECHO Early Warning System, the ECHO Federation of Cyber Ranges, the ECHO Inter-Sector Technology Roadmaps, ECHO Cyber Skills Framework, ECHO Cybersecurity Certification Scheme. Compania noastră este implicată activ în dezvoltarea Early Warning System (EWS), un sistem software pentru coordonarea și sincronizarea informațiilor cyber relevante aproape în timp real, care ar putea deservi în final toate centrele de competență din Europa.
În contextul în care era cloud este în continuă dezvoltare, identitatea noastră trece de la cartea de identitate fizică (pe care România încă o mai are), la identitatea electronică. Identitatea electronică nu înseamnă doar o schimbare a cardului fizic, în așa fel încât să conțină un cip electronic care să permită interacțiunile cu serviciile guvernamentale în scopul autentificării și semnării digitale.
Identitatea electronică ar trebui considerată ca fiind suma atributelor care identifică în mod unic utilizatorul și care ar putea include identitatea utilizatorului în rețelele de socializare / networking. În afară de aceasta, identitatea online presupune, de asemenea, capacitatea utilizatorului de a se autentifica în siguranță la diferite servicii online, inclusiv cele guvernamentale, servicii bancare, dar și capacitatea de a demonstra în siguranță oricărei părți că persoana din spatele operației executate este aceeași cu cea care deține identitatea electronică.
Mergând mai departe, o direcție îndrăzneață este descentralizarea identității, astfel încât proprietarul să deţină control total. Aceasta presupune, de asemenea, că utilizatorul final nu este capabil să pretindă că este altcineva și, în același timp, este mai bine protejat de furtul de identitate. certME este un proiect născut în incubatorul de cercetare certSIGN care a evoluat către un produs ce implementează descentralizarea identității utilizatorului folosind o aplicație distribuită care rulează blockchain-ul public Ethereum.
O preocupare activă a noastră, încă de la înființarea companiei a fost să atragem tinerii talentați încă de pe băncile facultăţii. În acest sens am sprijinit, prin diverse programe, cercetarea încă din timpul studiilor universitare.
Proiectul INCOGNITO este un proiect ce se adresează în mod direct tinerilor absolvenți ai unei facultăți de profil tehnic prin care pe parcursul unui an de lucru, cu sprijinul Comisiei Europene, ei sunt introduși într-un mediu de lucru internaţional și sunt sprijiniți să aprofundeze domenii tehnice din perspectiva cercetării industriale. Conform cerinţelor Programului European de Cercetare Marie Skłodowska Curie, obiectivul principal al acestui proiect îl constituie schimbul de experientă între companiile private și universitățile europene, cu sprijinirea tinerilor cercetători în învăţarea noilor tehnologii și aplicarea acestora în proiecte inovatoare, noi sau existente.
În INCOGNITO, am ales să continuăm proiectul ReCRED, cu obiectivul de combinare a tehnologiilor de ultimă generație într-o platformă care să permită utilizatorilor să înțeleagă cu ușurință ce este necesar pentru a accesa serviciile online cu privire la confidențialitatea lor și să poată dovedi anumite atribute ale identității lor sau identitatea integral. INCOGNITO pleacă de la structura dezvoltată în cadrul proiectului ReCRED, unde folosim software mobil avansat pentru a converti dovezi de identitate online și fizice în dovezi de identități validate și puternice din punct de vedere criptografic, care pot fi utilizate pentru accesarea serviciilor online.
La începuturile World Wide Web, accesibilitatea datelor a fost atât de redusă, încât problema criptării acestora nu a constituit o prioritate. Pe măsură ce internetul a evoluat în special spre cloud computing, cu stocarea online a informațiilor, necesitatea criptării datelor a devenit o cerință obligatorie.
Problema a fost rezolvată parțial, prin asigurarea datelor în tranzit prin mijloace de protocoale de comunicare sigure (de ex. SSL, TLS) și securizarea datelor stocate online prin mijloacele hardware criptate ale containerelor de software, dar datele utilizate sunt încă predispuse unor probleme.
Începuturile criptării homomorfice (Homomorphic Encryption) a scos la iveală posibilitatea teoretică de a păstra informațiile în siguranță în cloud, într-o formă criptată și de a putea totuși să o transforme, fără dezvăluirea cheii secrete de criptare, aplicând un set special de transformări direct pe datele criptate. Cu certFHE am început cercetarea algoritmilor inovatori de criptare.
Primul obiectiv al proiectului de cercetare ReCRED a fost acela de a simplifica procesul de autentificare a utilizatorilor în lumea online, până la eliminarea parolelor din viața utilizatorului final. Proiectul nu a inovat și nu a descoperit tehnologii noi, însă le-a folosit pe cele existente: autentificare delegată, autentificare cu cheie asimetrică, autentificare biometrică a utilizatorului final, autentificare de la mașină la mașină, control de acces bazat pe atribute și integrarea lor într-o platformă nouă și inovatoare.
Al doilea obiectiv al proiectului a fost reunirea industriei și a societăților academice din același proiect, într-un parteneriat reglementat de normele europene, cu scopul comun de a îmbunătăți experiența și securitatea utilizatorului final în mediul online.
Pe tot parcursul lui, proiectul a avut ca obiectiv păstrarea intimității utilizatorului în procesul de autentificare, astfel încât acesta să nu fie nevoit să divulge despre identitatea lui mai mult decât este necesar, implementând două concepte în general ignorate de implementatorii de servicii – “unlinkability” și “untraceability”, acestea însemnând de fapt că unui utilizator nu îi poate fi urmărită activitatea online, nici chiar atunci când implementatorii de servicii își împart informațiile între ei.
De exemplu, dacă un utilizator are un cont pe o rețea de socializare și un alt cont pe o rețea de mesagerie, cele două servicii aparțin aceleiași companii, iar aceasta alege să pună la comun informațiile din cele două servicii, această companie nu va putea niciodată asocia cele doua conturi ca fiind ale aceluiași utilizator și nici nu va putea urmări activitatea acestuia în mediul online, în cele două servicii.
Bd. Tudor Vladimirescu nr. 29 A, AFI Tech Park 1, Sector 5, Bucureşti, România, 050881
Șos. Olteniței, nr. 107A,
Sector 4, București, România, 041303
Utile
Politici și proceduri
Asistenţă
Sediu central:
Bd. Tudor Vladimirescu nr. 29 A, AFI Tech Park 1
Sector 5, Bucureşti, România, 050881
Sediu social:
Șos. Olteniței, nr. 107A
Sector 4, București, România, 041303
Nr. Reg. Comerțului:
J40/484/2006
Cod de înregistrare fiscală:
RO18288250
CITEȘTE informațiile prezentate în legătură cu subiectul care te interesează sau CAUTĂ pe site informațiile de care ai nevoie.
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns și trimite un mesaj. |
Nu ai găsit ce căutai?
Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns și transmite-ne un mesaj.
CITEȘTE INFORMAȚIILE legate de subiectul selectat sau CAUTĂ pe site informațiile de care ai nevoie. Detalii legate de semnătura electronică sunt disponibile pe pagina cu Răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări ale clienților. Rapid, pot fi aflate informații utile despre obținerea documentului de confirmare, costuri, achiziție online, identificare video, reînnoire, instalare și utilizare:
Sunt prezentate numeroase detalii legate de : Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns și trimite un mesaj. |
Semnătura electronică se realizează cu ajutorul unui certificat digital calificat stocat în CLOUD, iar pentru utilizarea certificatului din CLOUD trebuie configurat mecanismul de utilizare, mai întâi.
Dupa ce sesiunea de identificare video a fost acceptată pot fi realizate configurările premergătoare emiterii certificatului, parcurgând în această ordine, etapele:
Configurarea mecanismului de autorizare a semnăturilor conform indicațiilor din emailul “paperLESS: Configurare mecanism de autorizare”:
Activarea contului de cloud conform indicațiilor din emailul “paperLESS webSIGN: Invitație creare cont”
Emiterea certificatului se face la prima autentificare în contul de cloud. În pagina deschisă se introduce codul de autorizare generat de aplicația de pe telefon.
ATENŢIE! Utilizarea certificatului în cloud, la instituții precum ANAF, SPV, AFM etc., pentru semnarea documentelor salvate local/ autentificarea la platformele web se poate face doar folosind:
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Plasarea comenzii pentru prelungirea valabilității certificatului are numeroase beneficii: costuri reduse, proces simplu și rapid, 100% online, procedură aflată exclusiv în controlul titularului, păstrarea dispozitivului (TOKEN-ului) actual și păstrarea PIN-ului.
Dacă certificatul actual a expirat, nu mai poate fi făcută reînnoirea și este necesară achiziția unui nou certificat pentru semnătură electronică. Recomandăm accesarea platformei certSIGN pentru achiziția certificatelor calificate pe TOKEN și urmarea pașilor indicați.
certSIGN transmite, pe adresa de e-mail din certificat, procedura pentru reînnoirea certificatului cu 45 de zile înainte de expirarea certificatului actual. Dacă procedura nu a fost încă urmată, cu 15 zile înainte de expirarea certificatului, certSIGN retrimite e-mail-ul de informare privind reînnoirea. Transmiterea întârziată a cererii nu garantează reînnoirea online certificatului.
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Plasarea comenzii pentru prelungirea valabilității certificatului are numeroase beneficii: costuri reduse, proces simplu și rapid, 100% online, procedură aflată exclusiv în controlul titularului, păstrarea contului webSIGN actual și păstrarea modalității de autentificare.
Dacă certificatul actual a expirat, nu mai poate fi făcută reînnoirea și este necesară achiziția unui nou certificat pentru semnătură electronică în CLOUD. Recomandăm accesarea platformei certSIGN pentru achiziția certificatelor calificate în CLOUD și urmarea pașilor indicați.
certSIGN transmite, pe adresa de e-mail din certificat, procedura pentru reînnoirea certificatului cu 45 de zile înainte de expirarea certificatului actual. Dacă procedura nu a fost încă urmată, cu 15 zile înainte de expirarea certificatului, certSIGN retrimite e-mail-ul de informare privind reînnoirea. Transmiterea întârziată a cererii nu garantează reînnoirea online a certificatului.
În platforma de semnare webSIGN, pe perioada celor 45 de zile înainte de expirarea certificatului actual, va afișat un banner cu informarea privind termenul pentru reînnoirea certificatului.
Pașii care trebuie urmați pentru reînnoirea certificatului în CLOUD:
Etapa de generarea a cererii de certificat este finalizată când în platforma de cloud este afișat mesajul “Cererea a fost trimisă pentru aprobare”.
După validarea cererii, cu 3 zile înainte de expirarea certificatului actual, certSIGN va emite automat noul certificat. Indiferent de data la care este făcută comanda pentru prelungire, perioada de valabilitate a noului certificatului va începe cu 3 zile înainte de expirarea actualului certificat. După emiterea noului certificat, platforma webSIGN va putea fi utilizată în continuare pentru semnarea documentelor în cloud, pe toată durata noii perioade de valabilitate.
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Plasarea comenzii pentru prelungirea valabilității certificatului are numeroase beneficii: costuri reduse, proces simplu și rapid, 100% online, procedură aflată exclusiv în controlul titularului, păstrarea contului webSIGN actual și păstrarea modalității de autentificare.
Dacă certificatul actual a expirat, nu mai poate fi făcută reînnoirea și este necesară achiziția unui nou certificat pentru semnătură electronică în CLOUD. Recomandăm accesarea platformei certSIGN pentru achiziția certificatelor calificate în CLOUD și urmarea pașilor indicați.
certSIGN transmite, pe adresa de e-mail din certificat, procedura pentru reînnoirea certificatului cu 45 de zile înainte de expirarea certificatului actual. Dacă procedura nu a fost încă urmată, cu 15 zile înainte de expirarea certificatului, certSIGN retrimite e-mail-ul de informare privind reînnoirea. Transmiterea întârziată a cererii nu garantează reînnoirea online a certificatului.
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Plasarea comenzii online pentru prelungirea valabilității certificatului are numeroase beneficii: costuri reduse, proces simplu și rapid, 100% online, procedură aflată exclusiv în controlul titularului, păstrarea dispozitivului (TOKEN-ului) actual și păstrarea PIN-ului.
Pe adresa de e-mail din certificat, certSIGN transmite procedura pentru reînnoirea certificatului, cu 45 de zile înainte de expirarea certificatului actual. Dacă procedura nu a fost încă urmată, cu 15 zile înainte de expirarea certificatului, certSIGN retrimite e-mail-ul de informare privind reînnoirea.
Transmiterea întârziată a cererii nu garantează reînnoirea online a certificatului.
Dacă a fost depășită perioada de valabilitate, certificatul actual nu mai poate fi reînnoit și este necesară achiziția unui nou certificat pentru semnătură electronică. Recomandăm accesarea platformei certSIGN pentru achiziția certificatelor calificate pe TOKEN și urmarea pașilor indicați.
Procedura de reînnoire online a certificatului are trei etape:
Indiferent de data la care este făcută comanda pentru prelungire, perioada de valabilitate a noului certificatului va începe cu 3 zile înainte de expirarea actualului certificat. Reamintim, după reînnoire NU este necesară înlocuirea TOKEN-ului actual. La încărcarea pe TOKEN a noului certificat, vechiul certificat va fi șters.
Este necesar să fie refăcute înrolările/reînnoirile în platformele instituțiilor unde vei folosi nou certificat, precum: ANAF, CNAS, UNNPR etc.
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Verifică ce soluție există dacă ești într-una dintre cele mai frecvente situații ce pot genera erori la obținerea documentului de confirmare.
Reamintim, documentul se obține simplu și rapid din platforma de confirmare certSIGN. Oricând și de câte ori este necesar. Ai nevoie doar de certificatul tău digital calificat pentru semnătură electronică.
SOLUȚIE: Închide browserul și aplicația paperLESS vTOKEN și reia procedura. Redeschide aplicația paperLESS vTOKEN, apoi deschide platforma de confirmare și alege Autentificare cu certificatul. Codul de autorizare trebuie introdus cât mai rapid. Codul este generat de aplicația de autorizare instalată pe telefon.
SOLUȚIE: Documentul de confirmare precompletat este salvat automat în folderul destinat descărcărilor de pe calculator. Deschide documentul din folderul unde a fost salvat. Folosește doar aplicația Adobe Reader.
SOLUȚIE: Fișierul descărcat are denumirea prenume_nume.pdf (exemplu: mihai_ionescu.pdf). Caută în calculator un fișier cu acest nume.
SOLUȚIE: Reia procedura și urmărește cu atenție toți pașii din platformă. După ce ai semnat documentul, acesta trebuie încărcat din nou în platformă pentru a fi contrasemnat automat de certSIGN. După semnare vei primi mesajul “Descarcă documentul procesat”. Deschide documentul procesat doar cu aplicația Adobe Reader.
SOLUȚIE: Documentul de confirmare procesat (contrasemnat) este salvat automat în folderul destinat descărcărilor de pe calculator sub denumirea confirmare.pdf. Caută în calculator un fișier cu acest nume.
SOLUȚIE: Reia procedura fără sa faci nicio modificare a informaților din documentul precompletat. Documentul conține exact datele certificatului digital certSIGN cu care ești autentificat în platforma de confirmare. Informațiile sunt verificate automat și nu sunt acceptate modificări.
SOLUȚIE: Reia descărcarea documentului contrasemnat de certSIGN și nu îl modifica după descărcare. ANAF acceptă documentul doar dacă NU a fost modificat în niciun fel, iar salvarea sa este considerată o modificare.
SOLUȚIE: Reia procedura, începând cu autentificarea cu certificatul digital în platforma de confirmare certSIGN, și parcurge din nou pașii până la obținerea documentului de confirmare contrasemnat automat de certSIGN.
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Achiziția certificatului certSIGN în CLOUD pentru semnătură electronică din catalogul SICAP se poate face parcurgând, în această ordine, etapele:
Dacă titularul nu se poate prezenta personal la un partener certSIGN, documentele pot fi trimise prin curier/postă la sediul central certSIGN, Documentele trebuie să fie însoțite de „Declarația pe proprie răspundere” autentificată notarial sau atestată de un avocat.
Adresa sedului central certSIGN: Bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 29A, Sector 5, București, clădirea AFI TECH PARK 1, etaj 2.
Certificatul digital se va emite automat la prima introducere a unui cod de autorizare, după autentificarea în contul din platforma cloud paperLESS webSIGN.
Factura fiscală va fi transmisă după emiterea certificatului și va avea 30 zile termen de plată.
În catalogul SICAP, produsele se găsesc astfel:
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Achiziția Kit-ului certSIGN pentru semnătură electronică din catalogul SICAP se poate face parcurgând, în această ordine, etapele:
Dacă titularul nu se poate prezenta personal la un partener certSIGN, documentele pot fi trimise prin curier/postă la sediul central certSIGN, Documentele trebuie să fie însoțite de „Declarația pe proprie răspundere” autentificată notarial sau atestată de un avocat.
Adresa sedului central certSIGN: Bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 29A, Sector 5, București, clădirea AFI TECH PARK 1, etaj 2.
Factura fiscală va fi transmisă după emiterea certificatului și va avea 30 zile termen de plată.
În catalogul SICAP, produsele se găsesc astfel:
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Semnătura electronică se realizează cu ajutorul certificatului digital calificat stocat pe TOKEN și, pentru utilizarea certificatului trebuie, mai întâi, instalată pe calculator aplicația de management a tokenului.
Așadar, dacă este prima utilizare a TOKEN-ului pe acest calculator:
Codul PIN este transmis folosind una dintre aceste două variante:
SAU
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
AI BLOCAT TOKEN-UL?
Pentru deblocarea TOKEN-ului și stabilirea unui nou cod PIN este nevoie de codul PUK. Codul PUK are 14 caractere și se găsește pe:
Reamintim: După primirea Kitului de semnătură, titularul a accesat un link primit pe email și, în pagina deschisă, a introdus informațiile solicitate și codul pentru generare primit de la certSIGN în plicul conținând Kitul de semnătură. Apoi a fost generat PIN/PUK.
SAU
Pregătește codul PUK și accesează secțiunea Deblocare token din pagina de Suport a website-ului certSIGN. Urmează pașii descriși ținând cont de modelul TOKEN-ului și de sistemul de operare* al PC-ului/laptopului.
*Sistemele de operare macOS Sonoma, Ventura și Monterey acceptă doar parole PIN de maxim 8 caractere.
Dacă NU mai sunt disponibile încercări de utilizare a codului PUK înseamnă că acest cod este blocat și nu se mai poate defini alt PIN. În această situație:
ALTE INFORMAȚII
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Identificarea video neasistată este un element important în procesul de obținere a certificatului digital calificat pentru semnătură electronică. Emiterea este posibila doar după identificarea titularului de certificat digital calificat, în baza actului de identitate.
După încheiere, sesiunea de identificare video trebuie validata de certSIGN. Răspunsul nostru va fi transmis în maxim 24 de ore, pe e-mail. Dacă sesiunea:
Urmărește acest video care prezinta condițiile ce trebuie respectate în timpul identificării video.
Reamintim că, pentru realizarea identificării video, sunt necesare:
* Lista cu documentele de identitate acceptate la identificarea video este disponibila AICI.
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
În acest domeniu, certSIGN furnizează servicii precum:
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Produse şi servicii
Cercetare și inovare
Citește mai multe detalii sau transmite-ne un mesaj.
În domeniul arhivării, certSIGN oferă servicii precum: prelucrare arhivistică, digitizarea documentelor, restaurare, depozitarea documentelor, eliberarea de adeverințe, lucrări de selecționare, distrugerea confidențială a informațiilor, procesarea şi stocarea documentelor electronice.
Sunt disponibile:
Citește mai multe detalii despre aceste servicii.
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Serviciile și soluțiile certSIGN de securitate cibernetică acoperă toate scenariile pentru protejarea asset-urilor digitale în fața amenințărilor cibernetice, în concordanță cu reglementările legislative în vigoare și cu bunele practici din domeniu.
Află detalii despre:
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Detalii legate de modalitatea de personalizare semnăturii astfel încât în aspectul acesteia să fie incluse și informațiile solicitate de OUG 140/2020 cu privire la specialiștii din domeniile construcții, arhitectură și urbanism sunt disponibile pe pagina Creare aspect semnătură OUG 140/2020
De asemenea, alte informații legate de semnătura electronică sunt disponibile pe pagina cu
Răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări ale clienților
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Pentru a obține de la certSIGN certificatul calificat de semnătură electronică pentru semnarea documentelor din domeniile construcții, arhitectură și urbanism, în conformitate cu OUG 140, sunt necesare:
DOCUMENTELE
Transmite-ne un mesaj și solicită documentele necesare pentru achiziția Kit-ului de semnătură. certSIGN va transmite, pe email, un set de documente ce trebuie completate cu datele viitorului titular de certificat pentru semnătură electronică.
Documentele trebuie prezentate către certSIGN în original, completate, printate și semnate (2 exemplare), alături de copiile documentelor care atestă încadrarea profesională. Pe scurt, sunt necesare:
IDENTIFICAREA
Persoana pentru care certSIGN va emite certificatul digital calificat se va prezenta personal, cu actul de identitate original, la unul dintre reprezentanții certSIGN la nivel național sau la sediile certSIGN, în vederea identificării.
Alternativ, identificarea titularului de certificat se poate efectua și transmițând la sediul certSIGN documentele de mai sus însoțite, obligatoriu, de “Declarația” completată după modelul certSIGN (autentificată la notar sau atestată de un avocat în temeiul art.3 al.3 din legea 51/1995).
ATENȚIE: Pentru fiecare Entitate emitentă (ex. OAR, ISCIR etc.) se emite un certificat distinct.
Citește despre Semnătura electronică în construcții, arhitectură și urbanism
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns
Pentru acces în Sistemul Informatic Integrat Vamal (SIIV) la secțiunile AES și NCTS5 RO UMG Trader Producție trebuie să încarci certificatul tău calificat și certificatul intermediar al autorității care a emis certificatul. Certificatele se încarcă în platforma UMG Trader, într-unul dintre formatele .cer/.der/.crt.
CUM OBȚII CERTIFICATUL INTERMEDIAR ÎN FORMATUL SOLICITAT?
CUM OBȚII CERTIFICATUL PERSONAL ÎN FORMATUL SOLICITAT?
Pe pagina web Utilizarea certificatului de semnătură electronică în platforma Sistemul Informatic Integrat Vamal sunt disponibile mai multe detalii despre descărcarea certificatului titularului și a certificatului autorității intermediare solicitate la înregistrarea pentru depunerea declarațiilor vamale folosind semnătura electronică.
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Dacă sesiunea de identificare video a fost întreruptă, din orice motiv, sau nu a putut fi validată, certSIGN va transmite pe email, în maxim 24 de ore, indicațiile necesare pentru reluarea și/ sau finalizarea procesului de identificare. Nu va fi necesară și reluarea plății. Condițiile care trebuie respectate pentru identificare sunt aceleași.
Așteaptă primirea noului link pentru identificare video și apoi reia procedura. Acordă atenție sporită condițiilor care trebuie respectate în timpul identificării.
Urmărește acest video care prezinta condițiile ce trebuie respectate în timpul identificării video.
Reamintim că, pentru realizarea identificării video, sunt necesare:
* Lista cu documentele de identitate acceptate la identificarea video este disponibila AICI.
După încheiere, sesiunea de identificare video trebuie validata de certSIGN. Răspunsul nostru va fi transmis în maxim 24 de ore, pe e-mail. Dacă sesiunea:
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
NU AI GĂSIT CODUL PIN/PUK?
certSIGN transmite codurile PIN/PUK pentru certificatele pe TOKEN, folosind una dintre cele două variante:
CUM SE TRANSMIT PIN/PUK?
ELECTRONIC dacă adresa de email asociată certificatului digital a fost validată după completarea cererii de achiziție a certificatului.
Documentul conținând PIN/PUK trebuie generat electronic de titularul certificatului. Acest document se poate obține doar după primirea codului pentru generare. Se va accesa link-ul transmis de certSIGN pe email și, în pagina deschisă, se vor completa informațiile solicitate și codul pentru generare.
ATENȚIE: După 3 încercări nereușite de generare a PIN/PUK se blochează link-ul. Această situație trebuie semnalată către certSIGN.
După finalizare, documentul (PIN.pdf) conținând PIN/PUK trebuie salvat și păstrat în siguranță.
SAU
FZIC – document securizat, în plic, transmis prin curier la adresa poștală declarată la momentul achiziției, dacă adresa de email asociată certificatului digital calificat pentru semnătura electronică NU a fost validată după completarea cererii de achiziție a certificatului.
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
CUM OBȚII DOCUMENTUL DE CONFIRMARE?
Documentul de confirmare se obține simplu și rapid din platforma de confirmare certSIGN. Oricând și de câte ori este necesar. Ai nevoie doar de certificatul tău digital calificat pentru semnătură electronică.
Descarci documentul precompletat cu datele tale. Îl semnezi electronic. Transmiți documentul semnat pentru a fi contrasemnat automat de certSIGN. Primești documentul de confirmare semnat de certSIGN. Toate acțiunile în aceeași platformă.
Detaliat, pentru obținerea documentului de confirmare trebuie să parcurgi următoarele etape, în această ordine:
Urmărește unul dintre aceste tutoriale, în funcție de tipul de semnătură pe care îl ai:
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Cum obții semnătura electronică în CLOUD?
Semnătura electronică se realizează cu ajutorul unui certificat digital calificat, iar pentru obținerea certificatului în CLOUD trebuie parcurse etapele:
Dacă informațiile legate de titularul certificatului sunt corecte și complete, certSIGN va trimite către adresa de email indicată în formularul de înregistrare două invitații:
Dreptul de utilizare al semnăturii electronice în cloud va fi acordat doar după configurarea mecanismului de autorizare și activarea contului de utilizator în platforma de semnare paperLESS webSIGN, conform instrucțiunilor primite.
Certificatul digital se emite automat, după autentificarea în contul din platforma de cloud webSIGN, la prima introducere a unui cod de autorizare.
ATENŢIE! Utilizarea certificatului în cloud la instituții precum ANAF, SPV, AFM etc., pentru semnarea documentelor salvate local sau autentificarea la anumite platforme web se poate face doar folosind:
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.
Cum obții semnătura electronică cu TOKEN?
Semnătura electronică se realizează cu ajutorul unui certificat digital calificat, și pentru obținerea certificatului pe TOKEN trebuie parcurse etapele:
Dacă informațiile legate de titularul certificatului sunt corecte și complete, certSIGN va expedia plicul cu Kit-ul pentru semnătură electronică la adresa poștală indicată în formularul de înregistrare. Plicul va conține:
Codurile PIN/ PUK vor fi livrate independent de plicul ce conține TOKEN-ul. Livrarea documentului ce conține codurile se poate face:
Pentru mai multe informații poți vizita și pagina Semnătură electronică cu token.
Nu ai găsit ce căutai? Descrie cât mai detaliat situația pentru care ai nevoie de un răspuns.