Caută
Close this search box.

Utilizarea certificatului de semnătură electronică în platforma Sistemul Informatic Integrat Vamal (SIIV)

Platforma Sistemul Informatic Integrat Vamal (SIIV)

Certificatul digital calificat de semnătură electronică pe token sau în cloud poate fi utilizat şi în platforma Sistemul Informatic Integrat Vamal (SIIV) la secțiunile AES și NCTS5 RO UMG Trader.

Pentru acces în Sistemul Informatic Integrat Vamal (SIIV) la secțiunile AES și NCTS5 RO UMG Trader Producție trebuie să încărcați în platforma UMG Trader, într-unul dintre formatele .cer/.der/.crt, certificatul dvs. calificat și certificatul intermediar al autorității care v-a emis certificatul.

Pentru obținerea certificatului dumneavoastră calificat într-unul din formatele solicitate, conectați tokenul/deschideți aplicația Paperless vToken și urmați pașii de aici.

În cazul în care nu aveți tokenul/aplicația Paperless vToken la dispoziție, pentru descărcarea certificatului calificat într-unul dintre formatele cerute, accesați link-ul https://registru.certsign.ro/cgi-bin/pubra/pubra/get_cert, introduceți datele din certificatul calificat (nume și prenume complet sau adresa de email), identificați certificatul cu care doriți să vă înregistrați și apăsați butonul „Descarcă DER”.

Certificatul calificat se va descărca în mod automat în format .crt.

Pentru descărcarea certificatului autorității intermediare certSIGN accesați unul dintre link-urile:

Certificatul intermediar se va descărca în mod automat în format .crt.