Caută
Close this search box.

Cyber4Kids

Proiect de educaţie cibernetică adresat copiilor din ciclul primar (dar şi părinţilor), constând într-o mini-serie de 8 animaţii video şi ghiduri suport

Cyber4Kids Video

Descoperă toate episoadele Cyber4Kids cu subtitrare în limba engleză şi află cum poţi fi un Super Cyber-Erou în Cyber City, capitala ţării Internet!

Episodul 0. Cyber City

Episodul 1. Jocurile mobile

Episodul 2. Datele personale

Episodul 3. Identităţi false

Episodul 4. Linkuri periculoase

Episodul 5. Internetul nu uită

Episodul 6. Cyberbullying

Episodul 7. Wi-Fi sau nu?

Episodul 8. Parole magice

Cyber4Kids Ghiduri

Informaţii super-valoroase pentru cei mici şi cei mari, în ghiduri pe care le poţi citi după fiecare episod Cyber4Kids!

Episodul 1. Jocurile mobile

Episodul 2. Datele personale

Episodul 3. Identităţi false

Episodul 4. Linkuri periculoase

Episodul 5. Internetul nu uită

Episodul 6. Cyberbullying

Episodul 7. Wi-Fi sau nu?

Episodul 8. Parole magice

Manual de educaţie cibernetică

DE CE?

Cu toţii ne dorim un mediu sigur pentru copii, dar acest mediu sigur nu se limitează doar la “acasă”, ci se extinde şi în mediul online! Haideţi să recunoaştem – copiii sunt din ce în ce mai conectaţi la tot ceea ce înseamnă Internet şi tehnologie, de multe ori depăşindu-ne chiar şi pe noi, adulţii! Însă pentru că nu putem lăsa pe seama tehnologiei (auto)educaţia şi siguranţa celor mici, credem că este momentul să facem un pas în faţă pentru a începe educaţia cibernetică de acasă şi de la şcoală, chiar din ciclul primar!

Iar aici intervenim noi, echipa certSIGN!

• Ce propunem? “Ora de educaţie cibernetică”, să îi spunem Cyber4Kids!

• Unde? Acasă şi – de ce nu – în şcoli!

• Cu ce? Pentru început, cu ajutorul unor materiale suport super amuzante şi interesante (animaţii video şi un mini-manual digital), realizat bazându-ne pe experienţa noastră în materie de securitate cibernetică, dar şi cea de părinţi.

• Scopul final? Siguranţa copiilor pe Internet şi dezvoltarea educaţiei cibernetice în România!

CE?

Cyber4Kids este un proiect de educaţie cibernetică adresat copiilor din ciclul primar (dar şi părinţilor), constând într-o mini-serie de 8 animaţii video cu subtitrare în limba engleză şi ghiduri suport, disponibile în română și engleză, reunite într-un mini-manual digital de educaţie cibernetică. În cadrul acestora vom aborda punctual cele mai importante aspecte ce ţin de o conduită corectă în mediul online (riscuri, sfaturi), pe teme de interes precum jocurile mobile, datele personale, conturi şi identităţile false de pe Internet, cyberbullying, parole etc..

Parteneri