certSIGN, partener în cadrul proiectului de securitate cibernetică ECHO, lansat de Comisia Europeană

certSIGN a participat la începutul acestei săptămâni, la lansarea oficială a proiectului-pilot de securitate cibernetică ECHO (European network of Cybersecurity centres and competence Hub for innovation and Operations), dezvoltat sub coordonarea Comisiei Europene. 

În cadrul evenimentului susţinut pe 25 februarie la Academia Militară Regală din Belgia (Bruxelles), reprezentanţii companiei noastre – implicaţi direct în derularea acestui proiect de anvergură – au avut ocazia de a prezenta modul în care expertiza certSIGN în materie de cybersecurity va contribui la dezvoltarea unei apărări cibernetice proactive în UE.

De altfel, scopul principal al ECHO este de a organiza și de a optimiza eforturile – fragmentate în prezent – în ceea ce privește securitatea cibernetică în UE.

La ora actuală, proiectul ECHO se traduce prin:

· 30 de parteneri din 15 țări membre UE plus Ucraina, cu 13 centre existente de competențe în domeniul securității cibernetice și cinci institute de cercetare în domeniu;

· 11 întreprinderi mari;

· 4 IMM-uri;

· 10 mari universități în domeniul securității informatice, incluzând experți în factori umani, experți în probleme juridice, etice și de comunicare.

ECHO – orientat pe dezvoltarea la nivel european a unei reţele de centre specializate în securitate cibernetică, certificări în materie şi detecţie incidente – este unul dintre cele patru proiecte de cybersecurity incluse în Horizon 2020, Programul-cadru pentru cercetare și inovare al Uniunii Europene.

Horizon 2020, Programul-cadru pentru cercetare și inovare al Uniunii Europene

Horizon 2020

Comunicatul de presă oficial al lansării proiectului ECHO poate fi accesat şi citit integral aici.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii