certSIGN, prezentă la Congresul CECCAR 2018. Provocările tehnologice – una dintre temele principale

certSIGN este prezentă pe 28 şi 29 septembrie, în calitate de partener Gold, la Congresul profesiei contabile 2018 (ediţia XXII), organizat de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), în contextul celor 100 de ani de la Marea Unire și 97 de ani de istorie a profesiei contabile reglementate în ţară.

Congresul CECCAR 2018: Gândirea integrată, globalizarea și tehnologia – viitorul profesiei

Tematică.  Pe parcursul celor două zile de eveniment, cei peste 500 de participanţi de la nivel naţional şi internaţional participă la discuţii privind fiscalitatea şi contabilitatea în era digitală, respectiv viitorul profesiei contabile din perspectiva gândirii integrate, globalizării și tehnologiei.

Declaraţii. De astfel, preşedintele CECCAR, Robert-Aurelian Şova, a punctat importanţa acestor aspecte: “[…] Globalizarea împreună cu digitalizarea ne-ar putea oferi oportunitatea în ceea ce priveşte diversificarea serviciilor pe care le oferim in interes public, ajutându-ne astfel să facem faţă provocărilor.”.

Şi preşedintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj în deschiderea Congresului, acesta punctând faptul că, prin natura activităţii lor, profesioniştii contabili trebuie să identifice şi comunice soluţiile pentru crearea unui climat economic predictibil şi sustenabil: “Activitatea membrilor CECCAR contribuie la asigurarea unui climat economic sănătos. […] Cu o tradiţie de aproape 100 de ani în România, profesia de expert contabil are un rol esenţial, prin sprijinul, soluţiile şi îndrumarea oferite mediului de afaceri, alături de celelalte profesii din domeniul economic.”. 

CECCAR. Datând încă din 1921, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România este unul dintre cele mai mari organisme profesionale din regiunea de sud-est a Europei, cu peste 35.000 de membri. CECCAR este reprezentat în toate judeţele României, prin filialele sale teritoriale.

Soluţii certSIGN, în sprijinul profesioniştilor contabili

certSIGN – companie specializată în soluţii de securitate cibernetică – vine în sprijinul profesioniştilor contabili cu servicii de încredere calificate pentru semnătură electronică, un instrument esenţial în desfăşurarea activităţii acestora, atât în relaţiile cu instituţiile statului precum A.N.A.F. (depunerea on-line a declarațiilor, acces în Spațiul Privat Virtual), cât şi în companie ori în relaţia cu partenerii de afaceri.

Certificatele digitale calificate emise de certSIGN pentru semnătură electronică sunt în conformitate cu Regulamentul UE nr. 910/2014 (eIDAS), act legislativ care introduce posibilitatea de a semna documente cu valoare legală şi la distanță. Astfel, semnătură electronică la distanță certSIGN reprezintă un alt serviciu util contabililor, în contextul digitalizării, mai multe despre acestea putând afla în oricare dintre punctele noastre de prezenţă din ţară.

Congresul CECCAR 2018 - 1

Congresul CECCAR 2018 - 2

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii