Caută
Close this search box.

certSIGN şi arta strategiilor de customer experience în sectorul financiar, la IDC Financial Forum 2018

certSIGN, în calitate de partener principal al evenimentului IDC Financial Forum 2018, a venit în sprijinul comunităţii financiar-bancare cu soluţii practice pentru consolidarea încrederii clienţilor, în contextul digitalizării. Forumul a avut loc joi, 15 noiembrie 2018, la Stejarii Country Club Bucureşti şi s-a desfăşurat sub conceptul “The Art of Customer Experience in Financial Sector”.

certSIGN: Consolidarea încrederii în serviciile digitale, prin prisma securităţii

Securitatea constituie un element esenţial în consolidarea încrederii clienţilor în serviciile digitale, în orice sector de activitate – inclusiv cel financiar-bancar. Tocmai din acest motiv, în cadrul prezentării “Building trust in digital services”, Adrian Floarea (CEO certSIGN) a punctat aspectele cheie de care un jucător în domeniu trebuie să ţină cont.

Cei peste 12 ani de activitate ne-au învăţat că, pentru a fi consideraţi de încredere, inovarea la nivelul produselor şi serviciilor oferite nu este suficientă. Aceasta trebuie întregită de urmărirea reglementărilor legislative naţionale / internaţionale şi a standardelor de securitate, de anticiparea tendinţelor, până la nivelul implicării în definirea acestora.

În acest context, certSIGN a devenit membru oficial al Institutului European de Standardizare în Telecomunicaţii (ETSI), implicându-se activ în dezvoltarea standardelor IT alături de o rețea globală de experți în domeniul tehnologiilor de încredere care vizează semnătura electronică în cloud, în conformitate cu Regulamentul eIDAS. Experienţa certSIGN şi această nouă calitate obţinută în 2018 ne-au permis să împărtăşim cu participanţii la IDC Financial Forum modul în care contribuţia la dezvoltarea standardelor de securitate reprezintă o componentă nevăzută a unei interacţiuni în care clienţii să aibă încredere.

Sesiune interactivă certSIGN “Challenges of identification in digital banking”, în topul preferinţelor participanţilor

Moderată de Constantin Burdun (Deputy CEO certSIGN), sesiunea interactivă “Challenges of identification in digital banking” a reunit la masa dezbaterilor specialişti din sectorul financiar care – plecând de la o serie de reglementări legislative reprezentative în domeniu – au discutat următoarele subiecte:

• Identificarea electronică – ce presupune concret şi dacă reprezintă o modalitate fezabilă de identificare în mediul digital?

• Tipuri de bariere care ar încetini adoptarea identificării electronice.

• Blockchain – tehnologie emergentă, facilitator pentru implementarea identificării electronice şi de partajare a acesteia între beneficiarii acestui proces.

A fost prezentat ecosistemul certME dezvoltat de certSIGN, care permite garantarea atributelor de identitate ale unei persoane și verificarea lor online de orice terț care solicită dovezi irevocabile de identificare, fără a fi necesară prezența fizică a persoanei respective.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest