De ce este importantă securitatea site-ului Web în dezvoltarea afacerii tale

Încrederea este esențială în tranzacțiile online, iar în mediul digital modern aceasta este dată de certificatele de server web SSL.

Certificatele de server asigură două lucruri care stau la baza oricărei relații bazate pe încredere: cunoașterea identității persoanei/entității cu care comunici (a deținătorului site-ului web, în cazul nostru) și protejarea confidențialității datelor pe care le comunici (date cu caracter personal, date bancare, user și parolă, etc.).

De asemenea, trebuie menționat că începand cu luna octombrie 2017, Google marchează ca nesigur orice site ce nu are un certificat SSL, iar algoritmii de căutare sunt mult mai prietenoși cu site-urile ce au un certificat SSL emis de un furnizor de servicii de încredere.
 

Cunoașterea identității

Certificatele de server web SSL oferă utilizatorilor garanția că în spatele site-urilor web pe care le accesează se află o entitate legitimă. Ele asigură identificarea site-ului ca aparținând unei persoane fizice sau juridice, a cărei identitate a fost verificată de Prestatorul de Servicii de Încredere înainte de a emite certificatul de server.

Protejarea informațiilor transmise

Pe lângă verificarea identității deținătorului site-ului, certificatele de server creează o conexiune securizată SSL între site-ul web și browser-ul utilizatorului. Astfel, datele confidențiale introduse de utilizator pe site sunt protejate prin criptare și nu pot fi vizualizate de persoane neautorizate.
De la 1 iulie 2016, certificatele de server sunt reglementate de Regulamentul eIDAS privind identificarea electronică și serviciile de încredere. Regulamentul stabilește cerințe clare și obligatorii privind certificatele de server web SSL și obligatiile furnizorilor de certificate de server.

De la intrarea în vigoare a Regulamentului eIDAS, certificatele de server sunt emise conform standardelor impuse de către Institutul european de standardizare – ETSI, ceea ce asigură un nivel ridicat de transparență cu privire la calitatea serviciilor oferite utilizatorilor, a răspunderii furnizorilor în ceea ce privește securitatea serviciilor, încrederea în datele asociate site-urilor și neutralitatea tehnologică a serviciilor și soluțiilor.

Securitatea site-ului web este, deci, o necesitate – un element pe care clienții îl caută, îl recunosc și care le oferă încredere.
Singura companie din Romania care furnizează certificate de server web SSL conform cerințelor Regulamentului eIDAS este certSIGN, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de încredere din regiune.

De asemenea, certSIGN emite certificate de server web SSL recunoscut ca fiind de încredere atât de către browse-ele de internet (IE, Chrome, Safari, Mozilla, etc.), cât și de sistemele de operare Microsoft, iOS și Android.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii