România pregăteşte echipa câştigătoare care ne va reprezenta la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2018

Începând de astăzi şi până la sfârşitul lunii septembrie, tinerii care doresc să reprezinte România la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2018 vor participa, la Bran, la sesiuni de training susţinute de specialişti în domeniu. Cele nouă zile de bootcamp marchează încheierea etapei naţionale, echipa formată în urma selecţiei încercând să obţină, pentru al treilea an consecutiv, un loc pe podium în cadrul acestui concurs de anvergură susţinut în Marea Britanie, la Londra, în perioada 15-18 octombrie 2018.

România a reuşit să obţină rezultate deosebite în ultimii trei ani în care a participat la Campionatul European de Securitate Cibernetică. Astfel, în 2016 şi 2017, reprezentativa ţării noastre a fost vicecampioană, ocupând locul al II-lea la ediţiile din Duesseldorf (Germania) şi Malaga (Spania), din cele peste 10 țări participante, printre care Austria, Germania, Spania, Marea Britanie, Grecia, Irlanda. Totodată, pentru doi ani la rând (2015 şi 2016), echipa României a fost desemnată de juriu ca având cea mai bună expunere a modului în care a rezolvat sarcinile din concurs.

Competiția este o inițiativă a Agenției Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor (ENISA) și se derulează în conformitate cu Planul de Acțiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE.

Nevoia crescândă a profesioniștilor în domeniul securității IT este recunoscută pe plan mondial. Pentru a ajuta la atenuarea acestui deficit de competențe, multe țări au lansat competiții naționale de securitate cibernetică adresate studenților, absolvenților de învățământ universitar sau chiar profesioniștilor non-TIC cu scopul clar de a găsi talente cibernetice noi și tinere și de a încuraja tinerii să urmeze o carieră în domeniul securității cibernetice. Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) derivă tocmai din acest context, probele susţinute acoperind domenii precum securitate web, criptografie, reverse engineering și investigații, programare, securitate Linux/windows/macOS, securitate mobile.

Concurenții selecționați în echipă României vor beneficia de stagii specializate de pregătire, mentorat cu specialiști şi oportunităţi de angajare în domeniu. Specializată în dezvoltarea de soluții de securitate cibernetică, certSIGN sprijină lotul României în vederea participării la ECSC18, prin implicarea în etapele de preselecţie şi susţinând sesiuni de training în criptografie.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii