Semnătură electronică calificată pentru e-Factura

Obţine 100% online certificatul calificat de semnătură electronică, pe token sau în cloud, pentru e-Factura

Semnătură electronică pe TOKEN

de la 47 euro

* Preţ fără TVA

Semnătură electronică în CLOUD

de la 39 euro

* Preţ fără TVA
SPV1

Obligaţii legale de la 1 ianuarie 2024 privind utilizarea sistemului RO e-Factura

Conform Legii nr. 296/2023, pentru toate tranzacţiile derulate de contribuabili în relaţia B2B este obligatorie raportarea facturilor prin sistemul e-Factura, de la 1 ianuarie 2024
procedura spv

Semnătura electronică calificată, obligatorie pentru acces în SPV / RO e-Factura

Utilizarea sistemului RO e-Factura se poate realiza doar prin înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual, SPV fiind accesibil exclusiv prin utilizarea unui certificat digital calificat pentru semnătură electronică
carusel_paperless full online

Obţinere full online a certificatului calificat de semnătură electronică

Pe token sau în cloud, certificatele calificate de semnătură electronică certSIGN pot fi obţinute 100% online, prin identificare video la distanţă echivalentă cu prezenţa fizică şi plată cu cardul

Noile reguli privind e-Factura

Potrivit Legii nr. 296/2023, devine obligatorie raportarea facturilor prin sistemul e-Factura pentru toate tranzacţiile derulate de contribuabili în relaţia B2B, nerespectarea prevederilor implicând şi sancţiuni:

De la 1 ianuarie 2024. Emitenții de facturi trebuie să raporteze documentele atât în e-Factura, cât şi să le transmită destinatarilor prin modalităţile curente (format tipărit, e-mail etc.). Singura excepție o constituie situațiile în care atât emitentul, cât și destinatarul sunt deja înregistrați în Registrul e-Factura.

De la 1 aprilie 2024. Se sancţionează cu amendă nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor prin sistemul e-Factura – de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru marii contribuabili, de la 2.500 lei la 5.000 lei pentru contribuabilii mijlocii, de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru celelalte persoane juridice și persoanele fizice.

De la 1 iulie 2024. e-Factura va fi singurul canal prin care se vor mai putea transmite facturile, orice altă formă a acestor documente urmând să fie lipsită de efecte fiscale. Primirea și înregistrarea unei facturi în relația B2B, fără respectarea obligației de transmitere în e-Factura, constituie contravenție și se sancționează cu o amendă egală cu cuantumul TVA înscris în factură.

Accesarea serviciului
RO e-Factura

Sistemul național privind facturarea electronică RO e-Factura este disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV), accesibil exclusiv prin utilizarea unui certificat digital calificat pentru semnătură electronică, emis de un furnizor acreditat, precum certSIGN.

Pasul 1

Obținerea unui certificat calificat pentru semnătura electronică, în vederea înrolării în SPV.

Pasul 2

Înrolarea/accesarea SPV cu ajutorul certificatului calificat pentru semnătura electronică.

Pasul 3

Emiţi factura, o descarci în format XML şi încarci fişierul în SPV, secţiunea “Factura electronică”.

Obţinerea online a certificatului calificat certSIGN

Pentru procesul de identificare video sunt necesare o carte de identate valabilă şi un dispozitiv cu o camera web funcţională. Înainte de a intra în video call, asiguraţi-vă că nu sunt alte persoane prezente în cadru şi că există suficientă lumina în spaţiul în care vă aflaţi, pentru captarea clară a imaginii prin camera web.

Procesul de identificare video include scanarea actului de identitate (urmăriţi insctrucţiunile din platformă şi nu uitaţi să înclinaţi documentul), scanarea facială (nu uitaţi să zâmbiţi la cameră) şi validarea numărului de telefon prin introducerea codului transmis prin SMS.

Resurse
utile

ARTICOL: Cum obţin şi folosesc în SPV semnătura electronică calificată? Paşii de urmat
VIDEO: Cum folosești semnătură electronică calificată în SPV?
GHID: Bune practici și aspecte legale privind utilizarea semnăturii electronice

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii