Caută
Close this search box.

Semnătura electronică la distanţă certSIGN, soluţia e-citizen pentru digitalizarea Primăriei Oradea

Începând din această lună, Primăria Oradea utilizează soluţiile e-citizen certSIGN, certificatele digitale calificate pentru semnătură electronică fiind folosite atât în fluxurile de lucru interne, cât şi în relaţia cu contribuabilii. 

Astfel, Primăria Oradea a implementat un proiect de tip “Primăria Digitală” unde certSIGN furnizează certificate calificate emise pentru angajaţii primăriei, în vederea optimizării fluxurilor interne, precum şi serviciul de semnătură electronică la distanţă cu certificat pentru sigiliu electronic, în vederea semnării şi marcării temporale a certificatelor fiscale ce pot fi obţinute online de către cetăţeni.

Interacţiune digitală cu cetăţenii şi emiterea documentelor electronice de către primărie

Soluțiile certSIGN pentru administrația publică sunt elaborate în conformitate cu legislația europeană (Regulamentul UE eIDAS nr. 910/2014) în ceea ce privește semnarea cu valoare legală a documentelor în format electronic. 

Beneficiile utilizării soluţiilor electronice e-citizen sunt evidente atât în cazul contribuabililor care pot obţine documente rapid, fără a se mai deplasa la primărie, cât şi la nivelul instituţiei publice:

• reducerea timpilor alocați procesului intern de aprobare a solicitărilor depuse fizic;

• accelerarea procesului de eliberare a documentelor;

• accesul rapid la documentele eliberate electronic;

• reducerea costurilor asociate documentelor pe hârtie (arhivare, livrare, manipulare, etc.);

• recunoaștere implicită a documentelor de către toate statele membre UE, prin utilizarea serviciilor de semnătură electronică cu valoare legală.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest