Tremend, una dintre cele mai dinamice companii de pe piața de tehnologie, cu prezență la nivel internațional și experiență de peste 15 ani în furnizarea de servicii de software engineering și consultanță, a luat decizia de a digitaliza operațiunile departamentului HR. Pentru implementarea semnăturii electronice calificate, compania a ales serviciul Paperless flowSIGN, oferit de certSIGN.
În gama de produse pe care aceștia le oferă către clienți există soluții, în special pe zona financiară, în care serviciile de securitate și cele de încredere dezvoltate de certSIGN sunt integrate cu succes.
Din cauza restricțiilor impuse de pandemie cu privire la limitarea interacțiunilor fizice în special, dar și a faptului că numărul de angajați este într-o continuă creștere, cei din conducerea Tremend au ajuns la concluzia că este necesară digitalizarea unuia dintre departamentele vitale pentru orice companie – Resurse Umane.
Prin intermediul serviciului de semnare electronică la distanță Paperless flowSIGN, s-au eficientizat procesele din companie, având valoare legală 100%, datorită faptului că semnătura electronică calificată este singurul tip de semnătură echivalentă juridic cu cea olografă, potrivit Regulamentului European eIDAS 910/2014. Mai mult decât atât, s-a redus timpul de generare, semnare, expediere a documentelor, ceea ce înseamnă un câștig în procesul decizional cu privire la contractarea de noi resurse sau prelungirea colaborărilor existente.
Mai multe detalii despre implementarea cu succes a soluţiei de semnătură electronică la distanţă Paperless flowSIGN puteţi afla de la Ştefan Pătra (VP Financial Services Tremend) în acest interviu testimonial.
Soluțiile de digitalizare oferă beneficii pe mai multe planuri, iar unul dintre ele este cel ecologic, prin prisma faptului că nu se mai utilizează resurse precum hârtia sau tușul pentru imprimare. Acestea se traduc în final într-un comportament mai responsabil față de mediu, dar și într-o reducere considerabilă a costurilor.
Arhivarea este, de asemenea, unul dintre marile atuuri ale utilizării semnăturii electronice, deoarece documentele semnate astfel trebuie păstrate exclusiv în mediul digital. O arhivare clasică presupune costuri ridicate cu depozitarea și păstrarea documentelor în condiții speciale, ocuparea unui spațiu fizic, dar și o consultare a arhivei mult mai anevoioasă.
Însă arhivarea electronică presupune o reducere de 67% a costurilor, comparativ cu arhivarea fizică, aspect extrem de important ţinând cont de faptul că departamentul de HR este unul dintre cele mai mari consumatoare de hârtie, iar arhivarea presupune aici păstrarea documentelor pentru perioade foarte lungi de timp, de până la 75 de ani, cum este cazul contractelor de muncă.