TUTORIAL: Cum îţi faci un cont full online la Casa de Pensii, cu semnătura electronică calificată?

Ştiaţi că puteţi verifica electronic informaţii precum vechimea în muncă, stagiile de cotizare, viramentele la Pilonul II şi istoricul carierei? Puteţi face acest lucru în platforma Casei Naţională de Pensii Publice (CNPP) prin crearea unui cont full online, fără deplasări suplimentare, dacă deţineţi o semnătură electronică calificată.

În cazul persoanelor care semnează olograf, este necesară prezentarea personală cu cererea semnată la orice casă teritorială de pensii, împreună cu actul de identitate / documentele justificative.

Care este procedura de creare a unui cont online la Casa Naţională de Pensii, cu certificatul digital calificat de semnătură electronică?

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de CNPP, pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea, semnarea şi transmiterea electronică a formularului de creare cont, urmând aceşti paşi:

1. Completaţi datele de identificare: nume şi prenume, CNP, adresă de e-mail, informaţii din actul de identitate, adresa de domiciliu.

2. Solicitaţi drepturilor de administrare oferite altor persoane (asigurați/ angajatori/ beneficiari), dacă este cazul, în baza unui document justificativ.

3. Introduceţi codului CAPTCHA şi apăsaţi butonului de finalizare formular.

4. Semnaţi electronic formularul cu un certificat calificat de semnătură electronică:

  • apăsaţi butonul “Tipărire formular” și salvaţi documentul în format digital (PDF) pentru a putea fi semnat electronic;
  • semnaţi cererea cu semnătură electronică calificată;
  • transmiteţi cererea astfel semnată pe e-mail la orice casă teritorială de pensii, împreună cu actul de identitate în copie; constituie excepţie documentele justificative pentru fiecare persoană terţă, unde este necesară prezentarea acestora în original şi copie.

5. Aşteptaţi aprobarea cererii de creare cont CNPP: cererea va fi procesată şi aprobată la nivelul casei teritoriale de pensii. În acest moment va fi transmis un mesaj de informare pe adresa de e-mail completată în cererea de creare cont, care vă va înştiinţa despre activarea contului şi posibilitatea setării parolei iniţiale.

Cum obţineţi certificatul digital calificat de semnătură electronică?

certSIGN vă pune la dispoziţie certificate digitale calificate de semnătură electronică, pe token sau în cloud, cu valabilitate de 1, 2 sau 3 ani. Indiferent de mediul de stocare al certificatului digital, semnătura electronică calificată certSIGN poate fi obţinută 100% online, prin identificare video la distanţă, echivalentă cu prezenţa fizică. Acest proces complet digital poate fi parcurs de oriunde, fără deplasări suplimentare şi hârtii de depus. Sunt necesare doar cartea de identitate valabilă, un dispozitiv cu o cameră web funcţională şi un card pentru plata online.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii