CERTIFICĂRI

Prestator de Servicii de Încredere Calificat conform eIDAS

certSIGN a parcurs cu succes auditul de conformitate în raport cu cerințele Regulamentului UE nr. 910/2014 (eIDAS), este recunoscut ca Prestator de servicii de încredere calificat la nivel european (QTSP – Qualified Trust Service Provider) și se regăsește în European Trusted List cu o serie de servicii conforme cu legislația europeană

· certificat calificat pentru semnătura electronică; 

· certificat calificat pentru sigiliul electronic; 

· certificat calificat SSL EV pentru autentificarea unui site Internet. 

· marcă temporală electronică calificată.

Vezi certSIGN în European Trusted List of Trust Service Providers AICI!

QSCD conform eIDAS

Din mai 2019, certSIGN este prima companie din România şi una dintre puţinele la nivel european care pune la dispoziţie semnătură electronică calificată la distanţă certificată QSCD, în conformitate cu Regulamentul eIDAS.

În urma parcurgerii cu succes a auditului realizat de către Secure Information Technology Center din Austria (A-SIT), sistemul certSIGN “Paperless” de semnătură electronică calificată la distanță și sigiliu electronic la distanță a obţinut certificarea Qualified Signature and Seal Creation Device (QSCD).

Vezi certificarea QSCD obţinută de certSIGN AICI!

Certificări la nivel naţional

Acte normative emise de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MT) privind acordarea certSIGN a statului de “prestator de servicii de încredere calificat” pentru: 

· certificat calificat pentru semnătura electronică (Ordinul MCSI nr. 948/2019); 

· certificat calificat pentru sigiliul electronic (Ordinul MCSI nr. 949/2019); 

· certificat calificat SSL EV pentru autentificarea unui site Internet (Ordinul MT nr. 151/2019); 

· marcă temporală electronică calificată (Ordinul MCSI nr. 950/2019).

Vezi ordinele MCSI şi MT privind serviciile de încredere certSIGN AICI!

WebTrust for CA

O altă reuşită importantă certSIGN, în calitatea sa de Prestator de Servicii de Încredere Calificat, o constituie parcurgerea cu succes a auditului WebTrust for CA:

· Audit standard - certSIGN - Webtrust CA Raport 2019

· Audit BR - certSIGN - Webtrust CA SSL Raport 2019

· Audit EV SSL - certSIGN - Webtrust CA SSL EV Raport 2019

Vezi Rapoartele de audit Webtrust for CA pe 2019, obţinute de certSIGN, AICI!

PSD2

certSIGN furnizează certificate calificate conforme cu Directiva PSD2 pentru sigiliu electronic şi de autentificare a serverelor web (pentru fazele de testare și producție) pentru instituțiile financiare (ASPSP) și furnizorii de servicii financiare terțe (TPP) care îndeplinesc cerințele eIDAS și PSD2.

certSIGN emite certificate conforme cu „Standardele tehnice de reglementare PSD2 (RTS) pentru autentificarea strictă a clienților și standardele deschise, comune și sigure de comunicare”, potrivit standardului ETSI TS 119 495.

certSIGN este în prezent singurul Prestator de Servicii de Încredere Calificat român din European Trusted List of Trust Service Providers autorizat să emită QWAC și QSEAL și printre puținele QTSP-uri europene care eliberează certificate conforme cu Directiva PSD2.

Vezi certSIGN în lista QTSP-urilor care furnizează certificate calificate conform PSD2 AICI!

Acreditare NATO

Aplicaţiile PKI certSAFE și shellSAFE, dezvoltate de certSIGN, sunt acreditate NATO pentru protecţia informaţiilor clasificate, fiind incluse în:

· Catalogul NATO (NIAPC - NATO Information Assurance Product Catalogue) 

· Catalogul naţional cu pachete, produse şi profile de protecţie INFOSEC publicat de Agenția Națională de Securitate (ORNISS).

Vezi certSAFE & shellSAFE în NIAPC AICI şi în INFOSEC AICI!

Servicii CSIRT – Acreditare Trusted Introducer

Cu propriul centru de operații de securitate (SOC) și furnizând servicii de securitate gestionate (MSSP), certSIGN are o puternică cunoaștere a mediului cibernetic și a soluțiilor de securitate cibernetică, lucrând cu diverși clienți din industrie și administrația publică.

certSIGN oferă servicii de consultanță în domeniul securității cibernetice și dezvoltarea de sisteme de informații foarte sigure și rezistente, atât pentru desfășurarea activităților zilnice, cât și pentru protejarea sistemelor critice ale clienților-cheie - apărare națională, servicii bancare și telecomunicații.

Departamentul certSIGN de CyberSecurity (şi echipa CSIRT, formalizată sub numele de UTI CERT) a fost înființat în iunie 2014 și a început procedurile de acreditare pentru programul Trusted Introducer (TI) în ianuarie 2015. Din februarie 2015, UTI CERT este o echipă acreditată TI.

Vezi acreditarea TF-CSIRT Trusted Introducer obţinută de certSIGN AICI!

Participări în comitetele de standardizare

ETSI (European Telecommunications Standards Institute) - certSIGN contribuie la dezvoltarea standardelor pentru domeniul IT și al telecomunicațiilor, în calitatea sa de membru oficial al Institutului European de Standardizare în Telecomunicaţii (ETSI).

Vezi apartenenţa certSIGN la ETSI AICI!

CSC (Cloud Signature Consortium) – certSIGN se numără printre organizaţiile membre CSC, implicate în crearea unui nou standard pentru semnăturile digitale bazate pe cloud, care să sprijine aplicațiile web și mobile și să respecte cele mai exigente reglementări privind semnăturile electronice la nivel internaţional.

Vezi apartenenţa certSIGN la CSC AICI!

Implicare în grupuri de lucru internaţionale

OBE (Open Banking Europe) – certSIGN, în calitate de QTSP, face parte din grupul de lucru internaţional Open Banking Europe, o inițiativă PRETA lansată în iunie 2017, cu scopul de a încuraja inovația, concurența și eficiența la nivelul plățile online în UE, cu respectarea PSD2.

Vezi apartenenţa certSIGN la OBE AICI!

CORTE (Confederation of Organisations in Road Transport Enforcement CORTE) – certSIGN face parte din Confederaţia Organizaţiilor de Întărire a Transportului Rutier, una dintre cele mai mari și mai cunoscute platforme de transport rutier la nivel internațional. CORTE este o organizație non-profit înființată pentru a reuni autoritățile naționale de transport din țările europene și non-UE care au responsabilitatea și interesul în domeniul transportului rutier, securității și siguranței rutiere.

Vezi apartenenţa certSIGN la CORTE AICI!