Caută
Close this search box.

Certificări

Soluții și servicii acreditate în conformitate cu cele mai înalte standarde.
certSIGN investește resurse importante în obținerea și menținerea celor mai importante certificări conform standardelor de reglementare ale industriilor în care activează.

certSIGN a parcurs cu succes auditul de conformitate în raport cu cerințele Regulamentului UE nr. 910/2014 (eIDAS), este recunoscut ca Prestator de servicii de încredere calificat la nivel european (QTSP – Qualified Trust Service Provider) și se regăsește în European Trusted List cu o serie de servicii conforme cu legislația europeană:

  • certificat calificat pentru semnătură electronică;
  • certificat calificat pentru sigiliul electronic;
  • certificat calificat SSL EV pentru autentificarea unui site Internet;
  • marcă temporală electronică calificată.

Vezi certSIGN în European Trusted List of Trust Service Providers!

Din mai 2019, certSIGN este prima companie din România şi una dintre puţinele la nivel european care furnizează semnătură electronică calificată la distanţă certificată QSCD, în conformitate cu Regulamentul eIDAS.

În urma parcurgerii cu succes a auditului realizat de către Secure Information Technology Center din Austria (A-SIT), sistemul certSIGN „Paperless” de semnătură electronică calificată la distanță și sigiliu electronic la distanță a obţinut certificarea Qualified Signature and Seal Creation Device (QSCD).

Vezi certificarea QSCD obţinută de certSIGN!

certSIGN este certificat prin acte normative emise de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MT) privind acordarea statului de „prestator de servicii de încredere calificat” pentru:

  • certificat calificat pentru semnătură electronică (Ordinul MCSI nr. 948/2019)
  • certificat calificat pentru sigiliul electronic (Ordinul MCSI nr. 949/2019)
  • certificat calificat SSL EV pentru autentificarea unui site Internet (Ordinul MT nr. 151/2019)
  • marcă temporală electronică calificată (Ordinul MCSI nr. 950/2019)

Vezi ordinele MCSI şi MT privind serviciile de încredere certSIGN!

certSIGN, în calitatea de Prestator de Servicii de Încredere Calificat, a parcurs cu succes auditul WebTrust for CA:

  • Audit standard – certSIGN – Webtrust CA Raport 2023
  • Audit BR – certSIGN – Webtrust CA SSL Raport 2023

Vezi Rapoartele de audit Webtrust for CA pe 2023, obţinute de certSIGN!

certSIGN furnizează certificate calificate conforme cu Directiva PSD2 pentru sigiliu electronic şi de autentificare a serverelor web (pentru fazele de testare și producție) pentru instituțiile financiare (ASPSP) și furnizorii de servicii financiare terțe (TPP) care îndeplinesc cerințele eIDAS și PSD2.

certSIGN emite certificate conforme cu „Standardele tehnice de reglementare PSD2 (RTS) pentru autentificarea strictă a clienților și standardele deschise, comune și sigure de comunicare”, potrivit standardului ETSI TS 119 495.

certSIGN este în prezent singurul Prestator de Servicii de Încredere Calificat român din European Trusted List of Trust Service Providers autorizat să emită QWAC și QSEAL și printre puținele QTSP-uri europene care eliberează certificate conforme cu Directiva PSD2.

Vezi certSIGN în lista QTSP-urilor care furnizează certificate calificate conform PSD2!

Aplicaţiile PKI certSAFE și shellSAFE, dezvoltate de certSIGN, sunt acreditate NATO pentru protecţia informaţiilor clasificate, fiind incluse în:

  • Catalogul NATO (NIAPC – NATO Information Assurance Product Catalogue)
  • Catalogul naţional cu pachete, produse şi profile de protecţie INFOSEC publicat de Agenția Națională de Securitate (ORNISS)

Vezi certSAFE & shellSAFE în NIAPC şi în INFOSEC !

Având propriul centru de operații de securitate (SOC) și furnizând servicii de securitate gestionate (MSSP), certSIGN cunoaște în profunzime mediul cibernetic și soluțiile de securitate cibernetică, lucrând cu diverși clienți din industrie și din administrația publică.certSIGN oferă servicii de consultanță în domeniul securității cibernetice și dezvoltă sisteme de informații foarte sigure și rezistente atât pentru desfășurarea activităților zilnice, cât și pentru protejarea sistemelor critice ale clienților-cheie – apărare națională, servicii bancare și telecomunicații.Departamentul de Securitate cibernetică şi echipa CSIRT, formalizată sub numele de certSIGN CERT au fost înființate în iunie 2014 și au început procedurile de acreditare pentru programul Trusted Introducer (TI) în ianuarie 2015. Din februarie 2015, certSIGN CERT este o echipă acreditată TI.

Vezi acreditarea TF-CSIRT Trusted Introducer obţinută de certSIGN!

ETSI (European Telecommunications Standards Institute) – certSIGN contribuie la dezvoltarea standardelor pentru domeniul IT și al telecomunicațiilor, în calitate de membru oficial al Institutului European de Standardizare în Telecomunicaţii (ETSI).

Vezi apartenenţa certSIGN la ETSI!

CSC (Cloud Signature Consortium) – certSIGN se numără printre organizaţiile membre CSC, implicate în crearea unui nou standard pentru semnăturile digitale bazate pe cloud, care să sprijine aplicațiile web și mobile și să respecte cele mai exigente reglementări privind semnăturile electronice la nivel internaţional.

Vezi apartenenţa certSIGN la CSC!

OBE (Open Banking Europe) – certSIGN, în calitate de QTSP, face parte din grupul de lucru internaţional Open Banking Europe, o inițiativă PRETA lansată în iunie 2017, cu scopul de a încuraja inovația, concurența și eficiența la nivelul plăților online în UE, cu respectarea PSD2.

Vezi apartenenţa certSIGN la OBE!

CORTE (Confederation of Organisations in Road Transport Enforcement CORTE) – certSIGN face parte din Confederaţia Organizaţiilor de Întărire a Transportului Rutier, una dintre cele mai mari și mai cunoscute platforme de transport rutier la nivel internațional. CORTE este o organizație non-profit înființată pentru a reuni autoritățile naționale de transport din țările europene și non-UE care dețin responsabilitatea în domeniul transportului rutier, securității și siguranței rutiere.