Securitatea mobilă – ce am învăţat din 2018, la ce să ne aşteptăm în 2019?

În eforturile lor de a-și proteja organizațiile, echipele de securitate cibernetică se confruntă cu multiple obstacole. Companiile trebuie să apere din ce în ce mai multe persoane, domenii și funcții, ceea ce amplifică provocările în materie de cybersecurity.

Potrivit Raportului anual de securite cibernetică pe 2018 realizat de Cisco, cele mai solicitante domenii şi funcţii sunt reprezentate de dispozitivele mobile, datele din public cloud si comportamentul utilizatorilor.

Raport anual de securite cibernetică pe 2018 realizat de Cisco

Studiul Cisco 2018 Security Capabilities Benchmark oferă informații despre practicile de securitate utilizate în prezent și compară aceste rezultate cu cele din anii 2017, 2016 și 2015. Cercetarea a implicat peste 3.600 respondenți din 26 de țări.

Ce am învăţat din 2018 şi ce urmează?

Specialiştii în securitate cibernetică de la Avast au punctat în “Avast Threat Landscape Report:2019 Predictions” faptul că 2018 s-a distins – în ceea ce priveşte securitatea dispozitivelor mobile – printr-o creştere a atacurilor cibernetice prin aplicaţii false şi troieni bancari.

Avast Threat Landscape Report:2019 Predictions

Astfel, în raportul Avast – centrat pe Android – sunt subliniate creşteri ale ameninţărilor mobile de tip  malware pe bază de reclame agresive (creștere cu 49%) şi al aplicațiilor false (creştere cu 24%).

De asemenea, revenirea troienilor bancari a fost în mod special pronunţată pe partea de mobile (creştere de 150%, comparativ 2017-2018), de la 3 la peste 7 procente din totalul detectărilor la nivel mondial. Deşi poate să nu pară o schimbare majoră raportat la volumul general, specialiştii consideră că infractorii cibernetici văd bancherii ca fiind o sursă mai sigură de a face bani decât atacurile de tip cryptomining.

La ce să ne aşteptăm în 2019? Conform Avast, vor rămâne în top tacticile “clasice” – reclamele, phishingul și aplicațiile false vor continua să domine sfera riscurilor cibernetice la nivelul dispozitivelor mobile.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii