Caută
Close this search box.

Obţinerea documentului de confirmare pentru ANAF – semnătură electronică la distanţă

În situația în care dețineți un certificat calificat de semnătură electronică Paperless, pentru obținerea documentului de confirmare trebuie:

  • să instalați aplicația Paperless vToken (disponibilă doar pentru Windows SO), care aduce certificatul din cloud local pe calculatorul dumneavoastră;
  • să completați și semnați documentul de confirmare local pe calculatorul dumneavoastră, folosind aplicaţia Adobe Reader.
1. Aplicația Paperless vToken se poate downloada de pe unul dintre link-urile de mai jos, în funcție de versiunea Windows SO (pe 32 sau 64 biți):
După instalare, accesați aplicația din shortcut-ul de pe desktop folosind user-ul și parola de la cloud webSIGN.
La deschiderea aplicației Paperless vToken, certificatul din cloud va fi importat automat în store-ul de certificate al Windows-ului și va putea fi folosit la semnare documente și autentificare SSL.
2. După ce deschideți aplicația Paperless vToken, accesați pagina confirmare.certsign.ro și autentificați-vă cu certificatul digital calificat de semnătură electronică Paperless emis de certSIGN.
Descărcați documentul de confirmare precompletat cu datele dumneavoastră. Deschideți documentul cu aplicația Adobe Reader, semnați-l electronic cu certificatul digital de la certSIGN, apoi încărcați-l înapoi pe confirmare.certsign.ro.
În mai puțin de 5 minute, documentul procesat va putea fi descărcat din aceeași pagină.