Caută
Close this search box.

5 ani de la adoptarea Regulamentului eIDAS: Evoluţia serviciilor de încredere certSIGN

La 5 ani de la adoptarea Regulamentului (UE) eIDAS nr. 910/2014 privind identificarea electronică şi serviciile de încredere pentru tranzacţiile electronice pe piaţa internă (23 iulie 2014), tragem linie şi vă prezentăm evoluţia serviciilor certSIGN, în calitate de prestator de servicii de încredere calificat (QTSP). 

Regulament (UE) eIDAS nr. 910/2014

Prin intermediul acestui act normativ au fost reglementate reguli unitare privind semnătura electronică şi serviciile adiacente, cu aplicabilitate în toate statele membre UE. De reţinut faptul că Regulamentul, prin caracteristica sa de act juridic al Uniunii Europene, a devenit imediat executoriu ca lege în toate statele membre simultan (inclusiv România) având prioritate faţă de legile naţionale care se referă la acelaşi subiect. 

Pe parcursul ultimilor ani, certSIGN a extins permanent gama soluţiilor oferite, având întotdeauna în vedere reglementările eIDAS – de la certificate calificate pentru semnătură electronică, sigiliu electronic, certificate calificate SSL EV pentru autentificare site-uri web, marcă temporală calificată şi până la soluţii de semnare la distanţă. Ne-am remarcat, astfel, ca prestator de servicii de încredere calificat conform Regulamentului UE nr. 910/2014., recunoscut la nivelul Uniunii Europene.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest