Caută
Close this search box.

certSIGN implicat în exercițiul Locked Shields 2022 al NATO

În perioada 19-21 aprilie a avut loc exercițiul internațional de apărare cibernetică Locked Shields 2022, organizat de Centrul de Excelență NATO pentru Apărare Cibernetică din Tallinn, Estonia, la care certSIGN a luat parte.

Anul acesta, România a participat cu o echipă interinstituțională coordonată de Agenția de Apărare Cibernetică din Comandamentul Apărării Cibernetice, compusă din 110 specialiști aparținând instituțiilor sistemului național de apărare, ordine publică şi securitate naţională, precum și din principalele companii private care activează în domeniul securității cibernetice.

certSIGN a fost unul dintre participanții la acest exercițiu, împreună cu alte companii din zona serviciilor de securitate cibernetică.

Scopul general al exercițiului a fost de a perfecționa pregătirea specialiștilor de securitate cibernetică pentru ca, acționând în echipe largi interinstituționale și multidisciplinare, să protejeze în timp real rețele informatice guvernamentale și infrastructuri critice naționale: sisteme bancare, sisteme de distribuție a apei și a energiei electrice, sisteme de comunicații satelitare și 5G, împotriva unor atacuri cibernetice multiple și multidirecționale.

Locked Shields este cel mai mare exercițiu internațional de tip LFX (Live Fire Exercise) din domeniul apărării cibernetice și este cel mai avansat din punct de vedere al expertizei tehnice solicitate.

Acesta a avut rol de instruire și testare a echipelor de specialiști prin angajarea acestora în rezolvarea, sub presiune intensă, a unor scenarii complexe și a unor incidente cibernetice masive, incluzând și domeniile de decizie strategică, juridic, comunicare publică, precum si evaluarea, pe bază de scor, a capacității echipelor de a se adapta și a proteja rețelele proprii.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest