Let`s #godigital. Soluția completă pentru transformare digitală

Transformare digitală – un concept deja cunoscut în mediul de business, care se răspândește cu o viteză din ce în ce mai mare în toate articolele, podcast-urile, postările sau intervențiile TV unde este abordat subiectul reducerii birocrației și eficientizării activității.

Care este primul pas în transformarea digitală? Care sunt instrumentele? Cât durează implementarea? Care sunt beneficiile și care sunt riscurile? Ce domenii de activitate se pretează a fi transformate digital? Ce înseamnă de fapt pentru o companie să se transforme digital?

certSIGN are soluția completă pentru a susține procesul de transformare digitală a afacerii – Let’s #godigital!

Pentru a înțelege mai bine, am analizat o instituție financiar-bancară cu un număr mare de angajați și de sucursale în țară, cu sediul central la București și multe documente de semnat, atât intern cât și cu clienții sau furnizorii, soluțiile de transformare digitală cu valoare legală fiind răspunsul.

Instrumentele pentru a reduce timpul și volumul de hârtii dintr-o companie, pentru a reuși să interacționeze rapid și digital cu clienții, furnizorii sau angajații, dar totul să rămână legal, iar documentele să aibă valoare juridică sunt: identitatea digitală, semnătura electronică calificată și arhivarea electronică.

În cazul unei bănci, datorită profilului de servicii oferite, identitatea clientului este cel mai important factor atunci când se dorește onboarding-ul acestuia sau când se perfectează un contract de credit, de exemplu. Actualizarea datelor clientului este de asemenea importantă atât prin prisma reglementărilor cât și ca mijloc de reducere a unor riscuri potențiale.

Primul serviciu de identitate digitală de pe piața din România este certME. Acesta permite înrolarea a cetățenilor la nenumărate servicii online (oferite de instituții publice sau private) cu o singură verificare a identității. Serviciul certME permite utilizatorilor să-și stocheze datele de identificare în format digital pe telefonul mobil și să le partajeze cu furnizorii săi de servicii, precum bănci, utilități sau instituții publice.

Astfel, nu mai este nevoie ca utilizatorul să se deplaseze fizic sau să prezinte documentele de identitate de fiecare dată când își creează un cont sau contactează un serviciu, întrucât aceste acțiuni pot fi realizate la distanță prin intermediul unui instrument recunoscut la nivel European așa cum este certME. Este important de menționat că serviciul certME este unul de tip self-sovereign, adică utilizatorul deține controlul complet și exclusiv asupra datelor sale și știe când, cine și ce date dorește să acceseze și poate permite sau aprobe sau să respingă cererile de acces la datele sale.

Pentru a semna electronic documentele aferente relației pe care utilizatorul o are cu un furnizor de servicii (e.g., o bancă), se poate emite pe loc o semnătură electronică calificată la distanță în baza certME, situație în care nu mai este necesară nicio altă verificare a identității. Continuând exemplul, acest instrument poate fi utilizat și în relația băncii cu angajații săi sau cu furnizorii. Departamentul de HR poate acum semna electronic orice tip de document din dosarul angajatului, poate emite rapid orice tip de adeverință sau alte documente, pentru că timpul de semnare s-a redus considerabil, nu mai este nevoie de prezența fizică a angajatului sau de transmiterea prin curier a documentelor.

Al treilea instrument, care vine să închidă acest circuit, este arhivarea electronică sau certARCHIVE.
După ce toate documentele au fost semnate electronic, ele vor fi salvate sau ”depozitate” în arhiva electronică cu valoare legală.

Am scăpat de dosare, de cutii și spații de depozitare prăfuite, unde toate documentele ajung la un moment dat. Iar dacă ne gândim la actele de muncă, acestea au un termen de arhivare de până la 75 de ani.

Acum orice act poate fi consultat extrem de ușor și rapid din arhiva electronică, nu mai depindem de angajați care se deplasează special la arhivă și caută un anumit contract, fie că este de credit, ipotecar, de muncă sau de prestări servicii cu un terț.

Astfel, prin gama completă de servicii dezvoltate de certSIGN, orice companie poate fi transformată digital.

Let`s #godigital!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii