Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”, accesibil cu semnătura electronică calificată

Persoanele care doresc să acceseze programul ”Casa Verde Fotovoltaice 2023” pot aplica în platforma Ghiseul.ro pentru obținerea certificatului fiscal digital, necesar la înscrierea pentru programul mai sus menționat, cu ajutorul semnăturii electronice calificate.

Certificatul fiscal poate fi astfel eliberat online, gratuit, de către contribuabilii care nu înregistrează datorii la bugetul de stat.

Beneficiile documentelor electronice semnate cu semnătură electronică calificată sunt multe, însă cel mai important este timpul redus.

Prin posibilitatea semnării electronice a certificatelor fiscale, solicitanţii scapă de deplasările la centrele instituţiei în vederea ridicării documentelor, astfel că timpul câştigat se dublează.

Documentele semnate electronic au valoare de original atunci când sunt păstrate în mediul electronic, astfel că nu este nevoie să le printăm, pratic eliminând consumul de hârtie.

În plus, validitatea semnăturii electronice calificate se verifică extrem de uşor iar în cazul acesteia există garanţia că identitatea electronică a semnatarului este aceeaşi cu identitatea fizică reală şi semnătura electronică creată are aceeaşi valoare ca semnătura olografă a celui care semnează.

certSIGN pune la dispoziţie atât semnătură electronică cu token, cât şi la distanţă (în cloud) ce poate fi utilizată de oriunde, oricând şi de pe orice dispozitiv, inclusiv de pe telefonul mobil. Ambele au valoare legală şi pot fi obţinute de acasă prin procese certificate de identificare video online echivalente cu prezenţa fizică.

Semnătura electronică calificată certSIGN poate fi utilizată în relaţia cu alte instituţii ale statului (ANAF, CNAS, SICAP, ONRC etc.) ori pentru semnarea cu valoare legală a oricăror altor documente.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii