Caută
Close this search box.

România și alte 18 ţări concurează pentru trofeul Campionatului European de Securitate Cibernetică 2019

Tinerii români se vor întrece în luna octombrie a acestui an cu echipe din 18 state, pentru trofeul Campionatului European de Securitate Cibernetică (ECSC) 2019. În calitate de organizatoare a celei de-a şasea ediţii ECSC, România va găzdui în premieră etapa finală a acestui concurs, care va avea loc în perioada 9-11 octombrie la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Evenimentul, susţinut la inițiativa Agenției Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor (ENISA), se adresează tinerilor pasionaţi de cyber security, fiecare echipă fiind formată în urma unei selecţii naţionale ce se bazează pe ultimele noutăți din domeniu.

La nivel naţional, elevii şi studenţii din România care doresc să participe la ECSC se pot înscrie până pe 5 aprilie. În lunile premergătoare etapei finale vor avea loc competiţii de tip Capture the Flag şi sesiuni de training. Vor fi acoperite domenii precum securitate web, criptografie, securitate mobilă, programare, inginerie inversă și investigații.

Concurenţii selecţionaţi vor beneficia și de expertiza specialiştilor în cyber security ai certSIGN, partener Platinum al ECSC 2019. Companie românească cu o experienţă de peste 12 ani în dezvoltarea de soluții de securitate cibernetică, certSIGN împreună cu Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti va susţine lotul ţării noastre prin implicarea în etapele de preselecţie, crearea de teste şi susţinerea unor sesiuni de training.

Foto: ECSC

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest