Caută
Close this search box.

Utilizarea certificatului de semnătură electronică în MySMIS

Din martie 2016, certificatul digital calificat emis de certSIGN poate fi utilizat pentru semnarea electronică a documentației necesare obținerii fondurilor europene prin aplicația MySMIS.

Aplicația MySMIS, dezvoltată de Ministerul Fondurilor Europene și STS, poate fi utilizată de toate companiile care doresc să depună proiecte de finanțare prin fonduri europene.

Pentru a fi acceptate de sistem, documentele vor fi semnate electronic – lucru care le asigură autenticitatea, integritatea și non-repudierea, utilizând certificatul digital calificat al beneficiarului fondurilor europene sau al unei persoane împuternicite de acesta.

Costurile de achiziție a kitului de semnătură electronică sunt eligibile în cadrul cheltuielilor proiectului finanțat prin fonduri europene.

O dată achiziționat, kitul de semnătură electronică va putea fi folosit pentru a da valoare legală oricărui tip de document electronic în relația cu partenerii de afaceri și cu cele mai importante instituții din România.

Pentru utilizarea certificatului digital calificat de semnătură electronică în MySMIS, este necesară crearea unui cont AICI.