WIPO PROOF protejează drepturile de proprietate intelectuală folosind soluția certSIGN de marcare temporală

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (World Intellectual Property Organization – WIPO), agenţie specializată ONU, a lansat WIPO PROOF, un serviciu online pentru generarea de dovezi că un document electronic a existat la un anumit moment de timp. WIPO PROOF poate fi folosit pentru a proteja invenții, rezultate ale cercetării, design de produs sau creații pentru care există drepturi de autor.

Dovezile generate de WIPO PROOF sunt protejate folosind soluția certSIGN de marcare temporală și certificate digitale emise de compania românească. În acest fel se garantează integritatea şi implicit drepturile de autor asupra unei lucrări digitale, la un moment dat.

De ce este importantă marcarea temporală certSIGN pentru drepturile de autor?

Regelementările legislative internaţionale în domeniu stabilesc că o lucrare este protejată în mod automat de drepturile de autor imediat ce aceasta este fixată într-un suport tangibil (cum ar fi un fișier digital). Posibilitatea de a dovedi existenţa unei opere la un anumit moment de timp este extrem de importantă în litigii.

WIPO PROOF, cu soluţia de marcare temporală certSIGN integrată, este o modalitate de a ajuta oamenii și businessurile să protejeze proprietatea intelectuală în stadiile anterioare ale dezvoltării lucrărilor, înainte de a fi nevoie de mecanismele formale de protecție.

Mai multe detalii: copyrightandtechnology.com

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii