Caută
Close this search box.

10 tineri, cu vârste între 16 şi 25 de ani, vor reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2018

A fost stabilită în mod oficial componenţa echipei care va reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2018, etapa finală urmând să se desfăşoare în perioada 15-18 octombrie 2018 în Marea Britanie, la Londra. Cele trei zile ale finalei ECSC18 cuprind atât desfășurarea concursului propriu-zis, precedat de efectuarea unor exerciții pentru acomodare, cât și evenimente de socializare și vizite turistice.

România se va prezenta la European Cyber Security Challenge 2018 cu un lot format din 10 tineri, împărțiți în două grupe de vârstă, 16-20 de ani și 21-25 de ani, cu câte 5 concurenți fiecare. Tinerii selectaţi vor concura cu echipele din celelalte 18 ţări participante la eveniment anul acesta, printre care Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Norvegia, Spania şi ţara gazdă.

ECSC18, eveniment organizat la inițiativa Agenției Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor (ENISA), este o competiţie în cadrul căreia ţara noastră a reuşit să se impună de-a lungul ediţiilor din anii anteriori, obţinând titlul de vicecampioană în 2017 şi 2016 şi fiind desemnată de juriu ca având cea mai bună expunere a modului în care a rezolvat sarcinile din concurs, în 2016 şi 2015.

certSIGN a sprijinit lotul României în vederea participării la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2018 prin implicarea în etapele de preselecţie şi susţinerea unei sesiuni de training în criptografie, în cadrul bootcamp-ului de nouă zile încheiat la sfârşitul lunii septembrie, care a marcat finalizarea etapei naţionale.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest