7 motive să semnezi electronic contractele

Conform Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică documentele digitale semnate electronic folosind un certificat digital calificat au valoarea legală a documentelor tipărite semnat olograf și ștampilate.

Certificatul digital calificat permite semnarea oricărui de document în formă electronică, indiferent că sunt contracte, declarații fiscale sau simple fotografii.

Motivele pentru care ar trebui să semnezi electronic și nu olograf sunt următoarele:

  1. Documentele semnate electronic au valoare legală în egală măsură cu documentele tipărite semnate olograf și ștampilate.
  2. Semnătura electronică nu poate fi falsificată.
  3. Documentele semnate electronic pot fi transmise prin e-mail, fara sa consumi hartie, cerneala de imprimanta si efecte postale.
  4. Ai garantia ca nimeni nu poate modifica continutul contractului dupa ce l-ai semnat electronic. Orice modificare adusa dupa momentul semnarii, duce la invalidarea semnaturii electronice. 
  5. Documentele semnate electronic nu ajung la destinatie cu intarzieri datorate conditiilor meteo.
  6. Este un mod prietenos cu mediul înconjurător de a semna și de a transmite documentele cu valoare legală. Fără consum de hârtie și fără emisii de noxe în atmosferă.
  7. Documentele electronice pot fi arhivate electronic, din câteva click-uri, fără a mai fi nevoie sa le depozitezi într-un spațiu fizic.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii