Certificatele SSL certSIGN, recunoscute ca fiind de încredere de către Mozilla Foundation la nivel global

Începând cu 28 iulie 2020, certificatul certSIGN Root CA G2 este recunoscut ca fiind de încredere de către browserul Mozilla Firefox, fiind inclus în Common CA Database by Mozilla (CCADB). 

certSIGN este singura companie din România care obține această recunoaștere a gradului ridicat de siguranță a datelor prelucrate printr-un browser, devenind singurul producator român de certificate SSL pentru site-urile care doresc să ofere clienților lor securitatea informațiilor cu caracter personal.

Acest tip de certificat digital este cel mai sigur de pe piață și este utilizat de serviciile online, care necesită un grad înalt de încredere, precum cele de Internet Banking, Mobile Banking, Online Payment sau magazine online. 

Practic, orice site care colectează date personale, ar trebui să aibă un asemenea certificat SSL, pentru a fi în concordanță cu normele GDPR. În același timp, acest certificat îi garantează utilizatorului că datele sale sunt în siguranță (conexiunea fiind criptată) și că site-ul pe care îl accesează este cel legitim, astfel că datele nu pot fi furate. 

Obținerea acestei recunoaşteri a fost un proces de durată și amplu, constând în două etape. Într-o primă fază a avut loc un proces de audit, realizat de către LSTI, una dintre cele mai importante companii de audit din Franța. În a doua etapă, cei de la Mozilla Foundation, prin comunitatea open source, au făcut o verificare ce a durat aproximativ 2 ani.

În prezent, certificatele digitale pentru securizarea site-urilor web emise de certSIGN sunt de încredere pentru toți utilizatorii Internet care folosesc browserele Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer și Google Chrome.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii