Caută
Close this search box.

Certificatele SSL EV emise de certSIGN recunoscute implicit de catre Microsoft

Certificatul certSIGN Root CA G2 a fost inclus în Microsoft Trusted Root Certificate Program (MTRCP) și va fi recunoscut automat ca fiind de încredere de sistemele de operare Windows și de browser-ele web Internet Explorer și Microsoft Edge.

certSIGN Root CA G2 – certificatul autorității de certificare prin care certSIGN emite certificatele digitale pentru semnătura electronică calificată, pentru sigiliul electronic și pentru autentificarea site-urilor internet, conform Regulamentului eIDAS – este al doilea certificat de root certSIGN admis în programul MTRCP. Primul certificat inclus în acest program, certSIGN Root CA, este considerat de încredere de Microsoft încă din anul 2008, când certSIGN a parcurs cu succes auditul WebTrust for CA.

Recunoașterea certificatului certSIGN Root CA G2 de către Microsoft vine la capătul unui amplu proces de admitere parcurs cu succes de compania certSIGN, care a inclus și un audit riguros de conformitate cu standardele ETSI și CA/Browser Forum, realizat de LSTI – una dintre cele mai importante firme de audit din Europa.

O dată cu includerea CERTSIGN Root CA G2 în programul MTRCP, certSIGN poate emite certificate SSL cu Extended Validation (SSL EV), prin propria autoritate de certificare.

Certificatele SSL EV sunt cele mai sigure certificate SSL de pe piață și sunt folosite de serviciile online care necesită un grad înalt de încredere, precum cele de Internet Banking, Mobile Banking sau Online Payment.

Înainte de emiterea unui certificat SSL EV, certSIGN verifică dacă solicitantul certificatului este o entitate autentică, dacă entitatea a autorizat certSIGN să emită certificatul SSL EV și dacă ea deține dreptul exclusiv de utilizare a domeniului pentru care a solicitat certificatul.

Certificatele SSL EV emise de certSIGN confirmă autenticitatea unui site web prin includerea numelui companiei care deține site-ul web și al autorității de certificare care a emis certificatul SSL EV în bara de adresă a browser-ului web.

Astfel, utilizatorii site-urilor web securizate cu certificate SSL EV emise de certSIGN știu cu siguranță cui aparțin site-urile pe care le accesează și pot decide imediat dacă pot avea încredere în ele.

certSIGN, principalul producător și exportator de soluții criptografice și servicii de încredere din România, furnizează servicii de încredere în conformitate cu cerințele eIDAS: certificate calificate pentru crearea semnăturilor electronice, certificate calificate pentru crearea sigiliilor electronice, certificate pentru autentificarea site-urilor internet, servicii de marcare temporală calificată și servicii de semnătură electronică la distanță.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest