Caută
Close this search box.

certSIGN a finalizat auditul de confirmare a certificării privind sistemul de management anticorupție, conform standardului ISO 37001

certSIGN a îndeplinit cu succes condițiile auditului de confirmare a certificării ISO 37001 privind sistemul de management anticorupție și anti-mită, al cărui scop principal este prevenirea și managementul activităților cu risc ridicat de corupție.

certSIGN a obținut certificarea inițială în anul 2018, fiind una dintre primele companii românești certificate conform standardului ISO 37001, și a trecut printr-un amplu proces de recertificare în anul 2021. Conformitatea cu standardul ISO 37001 trebuie confirmată anual printr-un audit de supraveghere care analizează sistemul de monitorizare și prevenire a incidentelor de mită și corupție, identifică aspectele potențial vulnerabile și facilitează implementarea unor măsuri de remediere înainte ca acestea să devină critice.

Certificarea a fost acordată de organismul de certificare MSECB Canada (anterior PECB) și demonstrează nu doar conformitatea cu acest standard, ci și efortul companiei de a îmbunătăți continuu procesele, reglementările interne și comunicarea referitoare la importanța prevenirii comportamentelor neetice.

“Certificarea conform standardului ISO 37001:2016 este un alt pas în demersurile certSIGN de a contribui la un mediu de afaceri etic și transparent și reprezintă un efort al fiecărui membru al echipei noastre de construire, menținere și îmbunătățire a unui sistem cuprinzător de management al conformității, bazat pe toleranță zero față de orice formă de comportament corupt, direct sau prin intermediul unei terțe părți.”, declară Adrian Floarea, Director General al certSIGN.

certSIGN investește resurse importante în obținerea și menținerea celor mai importante certificări atât conform standardelor de reglementare ale industriilor în care activează, cât și conform standardelor care guvernează activitatea de business, pentru a fi un partener de afaceri de încredere.

Certificarea ISO 37001 are un rol important în menținerea încrederii partenerilor prin crearea și menținerea unei culturi bazate pe integritate, transparență și conformitate, care respectă norme internaționale precum Foreign Corrupt Practices Act (FCPA), UK Bribery Act, SAPIN II, și prin punerea în aplicare a unor măsuri adecvate de monitorizare și prevenire a corupției în activitățile curente ale companiei.

Certificarea obținută de certSIGN a fost prezentată pe site-ul AmCham România drept o realizare majoră a unei companii românești în lupta anticorupție.


Standardul ISO 37001

Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) a publicat standardul 37001 pentru sistemele de management anticorupție în octombrie 2016. Standardul ISO 37001 este aplicabil oricărui tip de organizație atât din sectorul public, cât și privat, indiferent de mărimea organizației sau domeniul de activitate. Certificarea conform ISO 37001 reprezintă confirmarea faptului că organizația a implementat măsuri eficiente de control anti-mită. Standardul a fost adoptat de importante companii la nivel internațional, certSIGN fiind una dintre primele companii românești certificate conform acestuia.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest