certSIGN, implicată activ în dezvoltarea standardelor IT, ca membru oficial al Institutului European de Standardizare în Telecomunicaţii (ETSI)

certSIGN va contribui la dezvoltarea standardelor pentru domeniul IT și al telecomunicațiilor, în noua sa calitate de membru oficial al Institutului European de Standardizare în Telecomunicaţii (ETSI).

Standardele ETSI sunt element cheie pentru activitatea prestatorilor de servicii de încredere calificați, printre care se numără şi certSIGN, parcurgând cu succes auditul de conformitate în raport cu cerințele Regulamentului UE nr. 910/2014 (eIDAS).  Un exemplu concret în acest sens îl reprezintă şi semnătura electronică calificată – serviciu oferit de compania noastră – echivalentă din punct de vedere juridic cu semnătura olografă, care se realizează folosind standardele definite de ETSI.

Institutul European de Standardizare în Telecomunicaţii

ETSI este o organizaţie independentă, nonprofit, responsabilă cu standardizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) în Europa, cu peste 800 de membri din 66 de ţări la nivel internaţional. Institutul este unul dintre cele trei organisme recunoscute oficial de Uniunea Europeană ca Organizație Europeană de Standardizare (ESO).

ETSI joacă un rol esențial în sprijinirea reglementărilor și a legislației (în special în Europa) cu standarde și specificații tehnice. Pentru acest lucru, Institutul colaborează cu alte organizații, printre care:

· Comisia Europeană (CE)

· Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS)

· Comitetul pentru Comunicații Electronice (CEC) al Conferinței Europene pentru Poștă și Telecomunicații (CEPT)

Recunoaşteri certSIGN

· Prestator de Servicii de Încredere Calificat conform Regulamentului European 910/2014 (eIDAS);

· Acreditare WebTrust for CA – recunoaştere automată a certificatelor ca fiind de încredere pentru browser-ele web şi sistemele de operare;

· Certificări ISO/IEC 27001 (Sistem de management al securității informației) și ISO 9001 (Sistem de Management al Calității).

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii