Caută
Close this search box.

certSIGN, partener al programului de facturare gratuit pentru RO e-Factura dezvoltat de Facturis Online

În contextul introducerii obligativităţii raportării facturilor emise în sistemul RO e-Factura de la 1 ianuarie 2024 pentru toate tranzacţiile derulate de contribuabili în relaţia B2B, certSIGN s-a alăturat iniţiativei Facturis Online de a pune la dispoziția antreprenorilor din România un program de facturare gratuit pentru RO e-Factura. În cadrul platformei de facturare pentru e-Factura, pe lângă posibilitatea facturării complet gratuite, utilizatorii pot obține 100% online certificatul digital de semnătură electronică calificată certSIGN, pe token sau în cloud, necesar utilizării e-Factura.

Despre programul gratuit de facturare

Programul gratuit de facturare dezvoltat de Facturis Online constituie o soluție simplă de emitere, transmitere şi recepție a facturilor în sistemul RO e-Factura, adresându-se în special afacerilor în stadiu incipient, a micilor antreprenori dar și celor care emit câteva facturi lunar și nu folosesc încă un program de facturare. Programul este sprijinit de companii ce oferă soluţii complementare în domeniu, printre care se numără şi certSIGN.

Programul gratuit de facturare pentru e-Factura oferă funcționalități simplificate și o interfață intuitivă, făcând astfel ca procesul de facturare să fie accesibil chiar și persoanelor mai puțin tehnice – aspecte extrem de importante luând în calcul schimbările legislative rapide dar şi imperativul digitalizării proceselor de lucru.

Despre semnătura electronică calificată certSIGN pentru RO e-Factura

Ţinând cont de faptul că sistemul național privind facturarea electronică RO e-Factura este disponibil în Spațiul Privat Virtual al ANAF, iar SPV este accesibil exclusiv prin utilizarea unui certificat digital calificat pentru semnătură electronică, este de la sine înţeles că în 2024 obligaţiile legale privind facturarea electronică vor putea fi îndeplinite doar cu deţinerea unui astfel de certificat.

certSIGN, prestator de servicii de încredere calificat, acreditat conform cerințelor Regulamentului eIDAS nr. 910/2014, pune la dispoziţia publicului certificate digitale calificate de semnătură electronică pe token sau în cloud, cu valabilitate de 1, 2 sau 3 ani.

Indiferent de mediul de stocare a certificatului digital – token sau în cloud – semnătura electronică calificată certSIGN poate fi obținută extrem de simplu şi rapid, 100% online, prin identificare video la distanţă echivalentă cu prezența fizică. Acest proces complet digital poate fi parcurs de oriunde, fară deplasări suplimentare și hârtii de depus.

IMPORTANT! Certificatele calificate de semnătură electronică în cloud certSIGN pot fi utilizate în relația cu ANAF / SPV doar pe dispozitive cu sisteme de operare Windows, prin descărcarea aplicației vTOKEN, inclusă în pachet.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest