Cum folosim soluţiile din magazinul online certSIGN? Utilizare şi utilitate

Este adevărat că am explicat aici de ce shop.certsign.ro este un altfel de magazin online. Pe scurt, deoarece găsim într-un singur loc, accesibile pentru achiziţie full online, soluţiile de bază atunci când vorbim despre digitalizare. Însă, concret, cum anume ne pot ajuta aceste soluţii? Pentru a înţelege mai bine atât utilizarea, cât şi utilitatea lor, vă propunem un exemplu practic oferit de Elena Hogaş, Specialist Marketing certSIGN, invitată la Radio Guerrilla în cadrul unei intervenţii speciale.

Esenţiale pentru orice business în 2023? Documentele electronice, cu valoare legală

Să presupunem că dorim să începem un business, indiferent de domeniul de activitate ori specificul acestuia – este extrem de uşor să accesăm shop.certsign.ro, de acasă sau de oriunde ne-am afla, şi să achiziţionăm, după parcurgerea procesului de identificare video online, un certificat calificat de semnătură electronică.

Care semnătură electronică calificată, având din punct de vedere juridic aceeaşi valoare legală cu cea olografă, să o folosim ulterior la ONRC pentru înregistrare, la ANAF pentru depunerea online a declaraţiilor fiscale – practic atât în relaţia cu toate instituţiile statului, cât şi în relaţiile cu partenerii, furnizorii, la nivel intern pentru documente de muncă şi aşa mai departe.

“Orice document, indiferent că vorbim despre contracte sau acte adiţionale, îl rezolv în câteva minute. Nu mai printez, semnez cu pixul, cheamă curierul, trimite exemplarul, întoarce exemplarul – ceea ce durează foarte mult timp. Mai ales că avem acum şi legea care elimină celebrul dosar cu şină şi care din luna iulie a acestui an va intra în vigoare. Practic aceasta specifică explicit că instituţiile publice sunt obligate să accepte documentele cu semnătură electronică calificată.”, a punctat Elena Hogaş.

Iar dacă tot avem documentele semnate electronic, corect este să ducem procesul digital până la capăt şi să apelăm la arhivarea electronică. Desigur, serviciu disponibil tot în magazinul online certSIGN. Cu atât mai mult cu cât unele documente, conform legii, trebuie păstrate pentru perioade lungi de timp, aspect care, în cazul optării pentru documente pe hârtie, ar implica o cantitate uriaşă de dosare ce necesită automat spaţiu fizic, dar şi extrem de mult timp pierdut în momentul căutării unui document specific.

Dar şi prezenţă, respectiv procese online securizate

“Orice business are nevoie de un website iar un certificat SSL este esenţial aici. Practic acesta asigură faptul că site-ul accesat este unul real, garantând identitatea acestuia, că se utilizează un canal securizat – acel HTTPS pe care îl vedem în URL-uri, că informațiile din site sunt reale iar datele transmise către server sunt protejate.”, a mai precizat colega noastră.

Şi dacă tot vorbim despre securitate – iar realitatea este că la ora actuală atacurile cibernetice au devenit subiecte la ordinea zilei, tot de pe shop.certsign.ro putem achiziţiona şi servicii dedicate pentru detectarea eventualelor vulnerabilităţi ale sistemelor informatice. Vorbim aici, de exemplu, despre serviciul de scanare vulnerabilităţi care presupune scanarea sistemelor IT din interiorul reţelei sau servicii tip PenTest cu testare din exterior. O altă soluţie extrem de interesantă din această zonă de cybersecurity este Trust4Mobile, o soluţie care practic asigură securizarea comunicaţiilor de tip voce, mesaje şi conferinţă.

Extra, despre finanţări şi discounturi

Din categoria veştilor bune, nu putem omite o informaţie extrem de importantă! Până la sfârşitul lunii iunie a acestui an, IMM-urile pot depune proiecte de finanţare în cadrul unui program de digitalizare, prin care se pot accesa fonduri europene nerambursabile, granturi de digitalizare de până la 100.000 euro. Iar soluţiile disponibile în magazinul online certSIGN se încadrează în categoria cheltuielilor eligibile!

Şi pentru că certSIGN este Avanpost Radio Guerrilla, nu uităm de faptul că la achiziţia oricăror produse din shop.certsing.ro, cei care plătesc cu Cardul Radio Guerrilla beneficiază instant de un discount de 10%.

Desigur, soluţiile noastre sunt extrem de versatile şi pot fi configurate în funcţie de necesităţi, indiferent că vorbim despre start-up-uri, întreprinderi mici şi mijlocii sau companii mari, multinaţionale, din orice domeniu de activitate. Practic sunt acele soluţii care ne fac viaţa şi munca mai uşoară. Iar acum sunt toate disponibile într-un singur magazin online.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii