Caută
Close this search box.

Cyber4Kids. Atenţie la ce postează copiii – Internetul nu uită (ep.5)

Ştiaţi că, în medie, copii din România cu vârste între 9 şi 16 ani petrec zilnic 178 de minute pe Internet? Iar conform acestor date extrase din studiul EU Kids Online 2020, în aceste trei ore, 49% dintre copii accesează reţele de socializare. Ştim însă şi ce postează cei mici în tot acest timp petrecut on-line? Dacă nu, atunci ar trebui! La fel cum ei ar trebui să înţeleagă că Internetul nu uită iar ce publică acum (comentarii, poze, filme etc.) va rămâne acolo, la dispoziţia oricui, pentru mult timp.

De aceea, în noul episod Cyber4Kids vorbim despre menţinerea unei reputaţii pozitive on-line, cu impact direct asupra celei offline:

Animaţia video "Cyber4Kids. Internetul nu uită (ep.5)"

Ghidul PDF "Cyber4Kids. Lecţia 5. Internetul nu uită"

Important de reţinut?

• Copiii trebuie să înţeleagă că postările care li se par în regulă acum s-ar putea să nu li se mai pară la fel de distractive atunci când vor creşte. Nici lor şi nici altora– pentru că Oricine va putea să găsească Orice au postat, acum 10 sau chiar 20 de ani, să îi judece sau să râdă de ei! De asemenea, inclusiv persoane care nu îi cunosc vor putea să afle o grămadă de informaţii despre ei on-line şi să îşi facă o părere greşită!

• Eliminarea conţinutului digital poate fi de la foartea simplă (cu un simplu click pe opţiunea de “Ștergere”), la foartea dificilă (solicitarea motoarelor de căutare sau a proprietarilor de site-uri web să o elimine), până la imposibilă – nu avem aproape niciun control asupra modului în care comunitatea on-line ne utilizează datele şi conţinutul publicat (cine le descarcă, le copiază sau le pune la dispoziție în altă parte).

• Fiecare informaţie contribuie la modul în care suntem percepuţi, cu potenţiale repercusiuni negative pe termen mediu şi lung. De exemplu, multiple facultăţi şi companii realizează căutări pe Internet înainte de a accepta candidaţi iar informaţii despre noi poate să afle orice străin, mai mult sau mai puţin bine intenţionat. Menţinerea unei reputații pozitive atât online, cât și offline, este esenţială!

Despre Cyber4Kids. Campania certSIGN de educaţie cibernetică pentru copii

Timp de 8 săptămâni, pe canalul de YouTube certSIGN, copiii și părinții sunt conectați împreună la noile aventuri din Cyber City – capitala ţării Internet – în cadrul campaniei Cyber4Kids. O serie de clipuri video animate, create special să fie pe placul celor mici dar și să-i facă pe adulți să conștientizeze pericolele nevăzute din mediul on-line, vor conține sfaturi și reguli de accesare a site-urilor sau jocurilor online, a descărcării aplicațiilor sau a modului de construire a parolelor cu grad ridicat de securitate, precum și multe alte lucruri interesante. 

Acțiunea se desfășoară în Cyber City iar personajul principal este chiar copilul tău, un Super Cyber-Erou, care va aduna pe parcursul campaniei o grămadă de “obiecte magice”, care să-l ajute să crească în siguranță și să depășească toate obstacolele din mediul virtual.

Aventurile din orașul super eroilor pot fi urmărite pe cyber4kids.ro și pe canalele de socializare certSIGN – YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter. Filmele sunt însoțite de ghiduri cu sfaturi pentru copii și părinți.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest