Cyber4Kids. Cum se pot proteja copiii împotriva cyberbullying-ului? (ep.6)

Campania de educaţie cibernetică pentru copii Cyber4Kids by certSIGN continuă cu un nou episod pe un subiect extrem de important şi actual – cyberbullying, fenomen cu atât mai periculos pentru cei mici cu cât atacurile pot veni de oriunde, oricând, afectând victima chiar şi în siguranţa relativă a propriei case. Iar efectele de ordin psihic, emoţional şi chiar fizic pe care acesta îl are asupra copiilor nu sunt o glumă. Mai ales dacă luăm în calcul faptul că o treime din copiii români au fost expuși, ca victime sau martori, la mesaje de ură on-line, potrivit studiului EU Kids Online 2020.

De aceea, în noul episod Cyber4Kids abordăm problema cyberbullying-ului cu sfaturi utile pentru protecţia copiilor împotriva agresorilor on-line:

Animaţia video "Cyber4Kids. Cyberbullying (ep.6)"

• Ghidul PDF "Cyber4Kids. Lecţia 6. Cyberbullying"

Important de reţinut?

• Comunicarea este esenţială în cazurile de cyberbullying –  copilul trebuie să ştie că poate discuta cu tine oricând despre experienţele neplăcute on-line sau să apeleze la o persoană în care aveţi încredere amândoi (prieten, rudă, profesor).

• Nu este indicat să răspundă la mesajele, comentariile sau postările agresorilor – dacă cineva îl supără este posibil să spună lucruri pe care le va regreta mai târziu, înrăutăţind situaţia. 

• Blocarea şi raportatea agresorilor on-line şi a mesajelor sau conţinutului postat de aceştia pe platformele de socializare (TikTok, Facebook, YouTube, Instagram, WhatsApp) se poate realiza uşor. De asemenea, colectarea de dovezi (mesaje text și capturi de ecran ale postărilor de pe rețelele de socializare, inclusiv fişiere media), poate fi utilă pe termen lung, pentru a demonstra agresiunile.

• Teama ca cel mic să devină o victimă a cyberbullying-ului este fondată în zilele noastre, însă nu uita că există şi rolurile de agresor sau martor. Copilul trebuie să înţeleagă că hărţuirea on-line nu este distractivă şi nu orice acţiune făcută sau orice cuvânt spus pe Internet poate intra la categoria “A fost o glumă!”.

Despre Cyber4Kids. Campania certSIGN de educaţie cibernetică pentru copii

Timp de 8 săptămâni, pe canalul de YouTube certSIGN, copiii și părinții sunt conectați împreună la noile aventuri din Cyber City – capitala ţării Internet – în cadrul campaniei Cyber4Kids. O serie de clipuri video animate, create special să fie pe placul celor mici dar și să-i facă pe adulți să conștientizeze pericolele nevăzute din mediul on-line, vor conține sfaturi și reguli de accesare a site-urilor sau jocurilor online, a descărcării aplicațiilor sau a modului de construire a parolelor cu grad ridicat de securitate, precum și multe alte lucruri interesante. 

Acțiunea se desfășoară în Cyber City iar personajul principal este chiar copilul tău, un Super Cyber-Erou, care va aduna pe parcursul campaniei o grămadă de “obiecte magice”, care să-l ajute să crească în siguranță și să depășească toate obstacolele din mediul virtual.

Aventurile din orașul super eroilor pot fi urmărite pe cyber4kids.ro și pe canalele de socializare certSIGN – YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter. Filmele sunt însoțite de ghiduri cu sfaturi pentru copii și părinți.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii