Cyber4Kids la Bazar de Cotroceni. Educaţie cibernetică pentru copii în evenimente dedicate comunităţii

Pentru cei care nu ştiu deja, octombrie este luna europeană a securităţii cibernetice. Şi chiar la început avem ocazia de a puncta implicarea în proiecte de educaţie cibernetică, în cadrul unui eveniment dedicat comunităţii. Mai exact, vorbim despre Cyber4Kids şi participarea la Bazar de Cotroceni în weekend-ul 7-8 octombrie 2023. Mai multe detalii despre acest subiect au oferit Alina Ghergu, Marketing Manager certSIGN şi Dinu Drog, Preşedinte Asociaţia Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti, invitaţi la Radio Guerrilla în cadrul unei intervenţii speciale.

1. Cum pot învăţa cei mici ceva util în viaţa de zi cu zi, în cadrul unui eveniment dedicat comunităţii, precum Bazar de Cotroceni?

“Vorbim despre un eveniment comunitar unic în peisajul din Bucureşti şi aş spune chiar din ţară, avem peste 230 de locaţii înscrise în acest eveniment creat cu vecinii noştri din Cotroceni, sunt 180 de curţi şi vreo 60 de business-uri mici locale, care fiecare fac ceva special cu ocazia acestui event. Este un fel de open-door-event în care copiii pregătesc tot felul de minunăţii, de la bombonele, limonadă, brioşe pe care le vând, iar cei mai în vârstă îşi mai primenesc garderoba, doamnele îşi mai scot la vânzare diverse obiecte vechi, colecţiile de viniluri şi aşa mai departe.”, a explicat Dinu Drog.

Însă o componentă extrem de importantă şi în continuă creştere, aşa cum s-a remarcat de-a lungul celor 7 ediţii anterioare ale evenimentului, îl constituie latura antrepenorială din partea copiilor:

“Vedem din ce în ce mai mulţi copii care doresc să se implice activ în Bazar de Cotroceni şi îşi roagă părinţii să îşi deschidă curţile, în aşa fel încât să îşi deschidă mici tarabe, standuri unde vând tot felul de obiecte. Deci este un spirit antreprenorial dezvoltat la generaţia mică, pe care noi încercăm să îl promovăm, şi cu ajutorul certSIGN sunt sigur că vom şi reuşi!”, a mai punctat Preşedintele Asociaţiei Incotroceni.

2. Cu ce surprize vine certSIGN în cadrul proiectului Bazar de Cotroceni?

certSIGN se alătură acestui eveniment cu o serie de workshop-uri şi ateliere de educaţie cibernetică pentru copii:

“Împreună am mai vorbit despre educaţie cibernetică pentru copii, despre campaniile pe care le desfăşurăm – Cyber4Kids – şi despre importanţa siguranţei pe Internet. Pentru că Internetul este acum un mediu în care copiii se simt ca acasă, practic este a doua lor casă, şi atunci trebuie să le facem un mediu sigur şi acolo. Vom avea un workshop la şcoala nr. 150 din Cotroceni pentru elevii acestei şcoli. Dar pentru toţi copiii din cartier şi din tot oraşul, sau de unde vor ei să vină, pe 7 octombrie vom avea un atelier dedicat de educaţie cibernetică, la o librărie […] “La Petite Bouffe”, pe strada Doctor Louis Pasteur nr. 38. Îi aşteptăm acolo pe cei mici între orele 12:00 şi 13:00, ca să învăţăm împreună despre parolele magice., a explicat Alina Ghergu.

Pe scurt? Cu toţii ne dorim un mediu sigur pentru copii, dar acest mediu sigur nu se limitează doar la “acasă”, ci se extinde şi în mediul online! Motiv pentru care vă aşteptăm la atelierul Cyber4Kids organizat de certSIGN, desfăşurat pe 7 octombrie în cadrul evenimentului Bazar de Cotroceni, unde cei mici vor primi informaţii valoroase despre cum pot rămâne în siguranţă pe Internet. Pregătim scurte exerciţii interactive, dar şi surprize!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii