Echipa României ocupă locul 2 la Concursul European de Securitate Cibernetică

Concursul European de Securitate Cibernetică (ECSC), desfășurat anul acesta la Malaga, și-a stabilit câștigătorii. Echipa României a câștigat locul 2, în urma țării gazda, Spania și peste Italia ce a completat podiumul.

Organizat la inițiativa European Union Agency for Network and Information Security (ENISA), concursul ECSC își propune să identifice și să atragă tinerii talentați din licee și facultăți către domeniul securității cibernetice și să contribuie la formarea următoarei generații de specialiști în cybersecurity.
La ediția din acest an a concursului au participat 15 echipe din tot atâtea țări europene: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Marea Britanie, Norvegia, România și Spania.

certSIGN, companie specializată în dezvoltarea de soluții de securitate informatică a sponsorizat echipa României, oferind întregul suport membrilor echipei. Chiar de la înființare, certSIGN s-a implicat continuu în formarea profesională a tinerilor IT-ști, prin parteneriate cu mediul academic sau prin co-organizarea unor concursuri similare de securitate cibernetică.

Anul trecut, certSIGN a sprijinit buna desfășurare a competiției Crypt a bite, organizată de Agenția Europeană pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor (ENISA), dedicată elevilor de liceu și studenților din primul an de facultate pasionați de matematică și criptografie din țările membre UE .

Felicitări întregii echipe si mulțumiri tuturor companiilor ce au susținut material și prin know-how echipa României.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest

Te sunăm noi!

Îţi mulţumim pentru că vrei să intri în contact cu noi!

.


    * campuri obligatorii