Caută
Close this search box.

OFICIAL: Din 3 septembrie, contractele de vânzare-cumpărare auto pot fi încheiate cu semnătură electronică

Începând de vineri, 3 septembrie 2021, actele de înstrăinare-dobândire a mijloacelor de transport (contractele de vânzare-cumpărare auto) se vor putea încheia și în format digital, cu semnătură electronică, conform noilor prevederi introduse în Codul fiscal prin Ordonanţa Guvernului nr. 8/2021.

Semnarea electronică a documentelor se va putea realiza atât între persoanele care au domiciliul fiscal în România, cât şi între o persoană rezidentă în ţară şi una cu domiciliul în străinătate.

Organele fiscale competente (cel de la domiciliul persoanei care înstrăinează şi cel de la domiciliul persoanei care dobândeşte) vor completa, semna electronic şi transmite câte un exemplar al actelor, către părţi.

Contractele de vânzare-cumpărare auto semnate electronic vor fi transmise, tot prin mijloace digitale, autorităţilor competente cu radierea, înregistrarea sau înmatricularea mijlocului de transport, atât de către persoana care înstrăinează (vinde), cât şi de către persoana care dobândește (cumpără) sau de către persoana împuternicită, după caz.

Cum obţineţi semnătura electronică?

certSIGN, în calitate de Prestator de servicii de încredere calificat la nivel european, vă pune la dispoziţie certificate calificate de semnătură electronică stocate pe dispozitive criptografice (semnătură cu token) sau în cloud (semnătură în cloud).

Acestea au efectul juridic echivalent al semnăturii olografe şi pot fi utilizate atât în relaţia cu instituţiile statului (ANAF, ONRC, CNAS, SICAP etc.), cât şi în relaţiile de business, asigurând autenticitatea, integritatea și valoarea legală a documentelor de orice fel.

Ambele tipuri de certificate calificate pot fi obţinute printr-un proces complet digital parcurs de oriunde, fără deplasări suplimentare şi hârtii de depus, cu plată şi identificare video online, fiind necesare doar cartea de identitate valabilă, o conexiune la internet, un dispozitiv cu microfon şi cameră web funcţionale şi un card pentru plată online. Puteţi obţine online semnătură electronică calificată pe token de aici şi semnătură electronică calificată în cloud de aici.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest