Caută
Close this search box.

Semnătura electronică calificată la distanță a certSIGN este nativ integrată cu Adobe Acrobat Sign

certSIGN anunță integrarea Paperless – serviciul de semnătură electronică calificată la distanță al companiei – în platforma Adobe Acrobat Sign pentru semnarea de documente electronice.

„Accesul facil la o soluție de semnătură electronică cu același efect legal ca o semnătură olografă a devenit o necesitate în mediul de afaceri actual, iar companiile recunosc nevoia de a finaliza tranzacții la distanță, oricând și oriunde se află semnatarii desemnați. Integrarea serviciului Paperless cu Acrobat Sign le oferă utilizatorilor o experiență complet online de gestionare a documentelor electronice menită să îmbunătățească eficiența proceselor și securitatea documentelor semnate electronic”, a declarat Adrian Floarea, CEO al certSIGN.

certSIGN investește în mod constant în proiecte de cercetare și inovare, compania dezvoltând de-a lungul existenței sale numeroase soluții cu impact semnificativ asupra eficienței operaționale atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii. Paperless reprezintă rezultatul unui astfel de proiect, serviciul de semnătură electronică calificată la distanță acoperind în prezent toate etapele unei experiențe complet online: de la identificarea video la distanță necesară pentru emiterea unui certificat digital până la semnarea unui document de către mai mulți semnatari.

Integrarea Paperless în Acrobat Sign reprezintă un pas semnificativ în evoluția serviciului de semnătură electronică calificată la distanță al certSIGN deoarece permite semnarea electronică a documentelor de pe orice dispozitiv – desktop, laptop sau smartphone – prin accesarea unei platforme unice. Certificatele digitale pentru semnătura electronică emise de certSIGN sunt integrate nativ în Acrobat Sign, astfel încât utilizatorul nu trebuie să instaleze drivere sau aplicații software suplimentare pentru a semna documente electronice.

certSIGN emite diferite tipuri de certificate, permițând crearea mai multor tipuri de semnătură electronică, cu niveluri de securitate diferite. Dintre acestea, semnătura electronică calificată integrată în Acrobat Sign oferă cel mai înalt nivel de securitate a documentelor semnate, deoarece are aceeași valoare legală ca o semnătură olografă, conform Regulamentului eIDAS.

Integrarea în Acrobat Sign a fost realizată folosind standardul dezvoltat de Cloud Signature Consortium, care definește o modalitate unificată de interacțiune între aplicațiile de semnare a documentelor electronice, cum ar fi Acrobat Sign, și serviciile de semnătură electronică conforme cu eIDAS furnizate de furnizorii de servicii de încredere, precum Paperless dezvoltat de certSIGN.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest