Caută
Close this search box.

Semnătura electronică la distanţă certSIGN, implementată în platforma pentru servicii bancare 100% online a First Bank

În premieră în România, semnătura electronică la distanţă certSIGN a fost implementată în platforma de video banking First Bank, oferindu-se astfel posibilitatea obţinerii oricărui tip de serviciu bancar 100% online – inclusiv credite negarantate

Deoarece identificarea video realizată prin intermediul Video Advisory 2.0. (VAD) – „sucursala virtuală” a First Bank – este echivalentă cu prezenţa fizică a beneficiarului în unităţi, oricine poate parcurge procedurile de onboarding (înregistrare) şi obţine orice tip de serviciu bancar exclusiv online. 

Soluţia Video Advisory 2.0 împreună cu serviciul certSIGN pentru emiterea de certificate calificate pentru semnătură electronică calificată la distanță sunt certificate (de) LSTI – una dintre cele mai importante firme de audit din Europa. Parcurgerea cu succes a auditului realizat de către acest organism independent de evaluare a conformităţii garantează respectarea standardelor şi reglementărilor privind identificarea electronică și serviciile de încredere pentru tranzacțiile electronice. 

Soluţia VAD oferită de First Bank integrează procesul de emitere a certificatelor calificate de semnătură electronică la distanță certSIGN, în conformitate cu legislaţia naţională şi Regulamentul UE nr. 910/2014 eIDAS. Semnăturile electronice sunt create cu soluția Paperless certSIGN, care este certificată la nivelul Uniunii Europene ca fiind dispozitiv de creare a semnăturilor electronice calificat (QSCD). 

Astfel, clienţii pot beneficia de o experienţă digitală, având acces uşor, rapid, la serviciile bancare necesare, cu avantaje evidente:

• fără hârtii printate şi semnături cu pixul (în medie, pentru semnarea tuturor documentelor aferente unui credit negarantat sunt necesare 150 de pagini şi sunt solicitate cel puţin 16 semnături clienţilor);

• cu un efort minim din partea beneficiarilor;

• o singura interacţiune necesară, simplă și eficientă din punct de vedere al timpului și al costului;

• fără restricţii (deschiderea de conturi şi creditare de oriunde);

• uşurinţă şi acces 24/7 în gestionarea documentelor semnate electronic cu banca; 

• fără drumuri la bancă.

Mai multe detalii despre soluţia Video Advisory 2.0 (VAD) oferită de First Bank în parteneriat cu certSIGN puteţi afla pe firstvideobank.ro.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest