Caută
Close this search box.

Ultimele două săptămâni de înscrieri la Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică 2022. Ce urmează? 

Tinerii pasionați de cybersecurity se pot înscrie gratuit, până pe 22 iulie, la cea de-a treia ediție a Campionatului Național de Securitate Cibernetică (RoCSC22), eveniment anual de tip CTF (Capture the Flag) ce urmărește să descopere tinere talente în domeniu şi, la finalul căruia va fi stabilită echipa ce va reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC2022) de la Viena din luna septembrie.

certSIGN se va implica şi în acest an în etapele de selecție și pregătire a tinerilor care urmează să facă parte din lotul României pentru ECSC2022, prin dezvoltarea de challenge-uri cu diferite niveluri de dificultate (din domenii precum criptografie și IoT – Internet of Things) și suport oferit participanților. De asemenea, susținem lotul României, acoperind o parte a costurilor pregătirii, deplasării și participării la etapa finală a ECSC22.

Participare – cine, cum şi de ce?

Faza inițială de calificare, care va avea loc exclusiv online, se va desfăşura în perioada 22 iulie (ora 16:00) – 23 iulie (ora 22:00), înscrierile putându-se realiza AICI, până în ziua concursului. La competiție pot participa tineri dornici să își demonstreze abilitățile din domeniul securității cibernetice, jucătorii urmând să evolueze într-un scenariu care presupune dezvoltarea și apărarea unei infrastructuri.

Concurenții se vor întrece pe trei categorii de concurs – Juniori (până în 20 ani), Seniori (21 – 25 de ani) și Open (disponibilă indiferent de vârstă), fiindu-le testate abilitățile în domenii precum securitate web, criptografie, inginerie inversă și investigații, programare, securitate Linux/Windows/macOS şi telefoane mobile.

Etapa finală va avea loc pe 6 august, în Bucureşti și va presupune prezența fizică a participanților. În cadrul acesteia, se va selecta lotul provizoriu format din maxim 20 de jucători, respectiv primii zece clasați din cele două categorii eligibile Juniori şi Seniori. Pe lângă șansa participării la ECSC2022, concurenții selecționați vor beneficia şi de premii în bani sau echipamente:

  • Locul I: 2000 euro
  • Locul II: 1000 euro· Locu
  • Locul III: 500 euro
    Locurile 4-10: premii speciale

De la RoCSC22 la ECSC22

Pentru stabilirea lotului final al României în vederea participării la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2022 (ECSC22), tinerii selecționați în lotul provizoriu vor participa la un bootcamp de pregătire de patru zile, organizat la Bran în perioada 17-21 august 2022. În cadrul acestuia, se vor desfășura sesiuni de training cu specialiști din domeniul securității cibernetice, iar la final se va stabili lotul care va participa la Campionatul European din Austria (13-17 septembrie), format din zece titulari și două rezerve.

Reprezentativa României – care în 2019 a reușit cucerirea trofeului european, va lupta în acest an cu alte 23 de țări pentru titlul de campioană: Austria, Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Marea Britanie, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia și Spania. Totodată, la ediția din acest an sunt invitate și echipele Serbiei, Canadei și Statelor Unite.

Campionatul Național de Securitate Cibernetică 2022 (RoCSC22) este organizat de Centrul Național Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), alături de partenerii Orange România, Bit Sentinel, certSIGN, Cisco, Palo Alto, KPMG, Clico, UiPath și Agerpres.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest