Caută
Close this search box.

IMM-urile afectate de pandemie se pot înscrie pentru granturi doar cu semnătură electronică calificată

IMM-urile, PFA-urile, ONG-urile şi CMI-urile afectate de pandemie pot obţine granturi de la stat cu valoare cuprinsă între 2.000 şi 200.000 de euro. Pentru aceasta, trebuie să deţină un certificat calificat de semnătură electronică în vederea înscrierii pe platforma destinată accesării fondurilor nerambursabile, oferite companiilor în contextul crizei COVID-19.

certSIGN, în calitate de Prestator calificat de servicii de încredere, pune la dispoziţia tuturor beneficiarilor (IMM, PFA, ONG, CMI) interesaţi de obţinerea de granturi, kit-uri de semnătură electronică pentru preînregistrarea realizată exclusiv în baza unei semnături electronice valide. Kit-ul de semnătură electronică include un certificat digital calificat conform Regulamentului eIDAS, aplicața de semnare clickSIGN și dispozitivul criptografic securizat de creare a semnăturii (token), cu ajutorul acestuia putându-se realiza atât înscrierea în platformă, cât şi semnarea şi depunerea documentelor.

Obţine kit-ul de semnătură electronică certSIGN de aici!

Înregistrarea în platforma pentru programul de granturi destinat IMM-urilor

În data de 15 septembrie 2020, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) a iniţiat etapa premergătoare lansării celor 3 măsuri de sprijin instituite prin OUG nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Etapa premergătoare presupune crearea unui profil, user şi parolă pe http://granturi.imm.gov.ro, platforma fiind destinată firmelor care doresc să beneficieze de finanțare prin programul de granturi pentru IMM-uri în valoare de 1 miliard de euro.

ATENŢIE! 

• Pentru obţinerea acestor fonduri, aplicanţii trebuie să se înscrie în platforma http://granturi.imm.gov.ro, NU în MySMIS. Potrivit MEEMA, aceste aplicaţii nu vor fi luate în considerare, fiind aferente altui proiect.

• Pentru a putea încheia cu succes etapa de preînregistrare, creare profil, user și parolă, este necesară deținerea semnăturii electronice valide.

• Această etapă se adresează tuturor categoriilor de beneficiari eligibili aferenți celor trei măsuri instituite de OUG nr. 130 / 2020, respectiv IMM (Întreprinderi Mici şi Mijlocii), PFA (Persoane Fizice Autorizate), ONG (Organizaţii Non-Guvernamentale), CMI (Cabinete Medicale Individuale).

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest