Caută
Close this search box.

Semnătura electronică la distanţă certSIGN, integrată în platforma de content management OnBase

Semnătura electronică la distanţă certSIGN este un instrument extrem de util pentru companiile interesate de fluidizarea activităţii – atât la nivel intern, cât şi în relaţiile cu partenerii de afaceri şi clienţii.

Prin caracteristicile sale de bază (valoare legală, securitate, mobilitate, adaptabilitate), aceasta poate fi cu succes implementată în diverse domenii de activitate şi integrată cu alte soluţii de digitalizare, precum platforma de content management OnBase.

Astfel, certSIGN şi Matricia Solutions (furnizorii oficiali OnBase în România) vin în întâmpinarea mediului de afaceri cu două produse care se pliază perfect pe procesele desfăşurate în orice business, în bănci, companii de asigurări, companii de leasing, fabrici, în industria farma, spitale sau în administraţiile publice.

OnBase & semnătura electronică la distanţă certSIGN – cum şi pentru cine?

Spre exemplu, o firmă – care îşi doreşte automatizarea şi eficientizarea proceselor din cadrul departamentelor de vânzări, contabilitate şi resurse umane – alege implementarea soluţiilor OnBase şi semnătura electronică la distanţă calificată certSIGN.

Platforma de management de conţinut OnBase va permite gestionarea tuturor contractelor la nivelul firmei (flux aprobare, indexare, notificări expirare etc.), a facturilor de la furnizori, precum şi gestionarea datelor de HR (recrutare, programari interviuri, concedii, ore suplimentare, rapoarte de activitate etc.).

Concomitent, semnătura electronică la distanţă certSIGN poate fi folosită în cazuri specifice precum semnarea contractelor cu partenerii, a facturilor electronice, a ofertelor de angajare, contractelor individuale de muncă, cererilor de concediu, adeverinţelor eliberate salariaţilor etc..

Ambele soluţii presupun reducerea costurilor operaţionale (îndeosebi cele care ţin de imprimare, transmitere şi stocare documente) şi a resurselor de timp implicate iar integrarea şi utilizarea acestora se realizează cu uşurinţă. În plus, atât OnBase cât şi serviciul de semnătură electronică la distanţă se disting prin adaptabilitate, acestea putând fi configurate în funcţie de nevoile şi specificul activităţii fiecărui business în parte.

De ce platforma de management a datelor OnBase?

OnBase by Hyland este o soluţie americană dezvoltată constant în ultimii 20 de ani. Conform Gartner, cel mai mare analist de soluţii de business, OnBase este lider de piaţă de peste 6 ani, lucru pe care îl pot confirma miile de companii care folosesc soluţia zilnic şi continuă să o extindă anual.

Printre multiplele avantaje OnBase se numără:

Funcționalitatea: OnBase gestionează conținut – documente, baze de date, informații de orice fel din orice sursă, automatizează procese (workflows) și digitalizează cazuri (procese de business hibride de tip programări pentru întâlniri, concedii, ore de lucru etc.). O soluție, potențial nelimitat. 

 • Flexibilitatea: OnBase a fost construit astfel încât să se poată mula oricărei cerințe de business, să poată rezolva în mod sigur și eficient orice fel de problemă. Toată configurarea se face direct din aplicație, fără programare, cu ușurință, iar soluția se integrează cu orice aplicație existentă (ERP, Core Banking, Core Insurance, MS Office etc.). 

 • Siguranța: OnBase este o soluție construită 100% în-house de Hyland, dezvoltată și actualizată constant. Prin faptul că nu necesită programare și că este scalabilă și ajustabilă nevoilor utilizatorilor, OnBase este o alegere sigură.

De ce semnătură electronică la distanţă certSIGN?

În primul rând, semnătura electronică la distanţă calificată, emisă în conformate cu Regulamentul UE nr. 910/2014 (eIDAS), se traduce prin securitate ridicată. certSIGN – în calitate de prestator de servicii de încredere calificat (QTSP – Qualified Trust Service Provider) asigură stocarea securizată a certificatului digital pe sistemele proprii şi accesul controlat la acestea. 

Un alt avantaj evident al acestui serviciu îl constituie mobilitatea, în lipsa unui token aceasta putând fi utilizată şi pe dispozitele mobile (smartphone/tabletă) de oriunde, oricând, fără a mai fi necesară instalarea unor drivere speciale.

Şi, desigur, vorbim despre o soluţie cu valoare legală, semnătura electronică la distanţă având efectul juridic echivalent al unei semnături olografe.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Share on Pinterest